Още компании се оттеглят от Мобилния конгрес заради коронавируса (обновена)

Още компании се оттеглят от Мобилния конгрес заради коронавируса (обновена)

Ново (12.02 13:52)

HMD Global, която прави телефоните с марката Nokia, също обяви своето оттегляне от събитието в Барселона. Компанията планира да покаже планираните продукти на по-късен етап.

Ново (12.02 13:32)


И Nokia обяви, че отменя участието си на Мобилния конгрес заради притеснения около епидемията от коронавируса. Компанията възнамерява да се срещне със своите клиенти чрез серия събития под надслов Nokia Live, на които ще покаже планираните за конгреса демонстрации.

Оригинална публикация (11.02 17:40)

Остават по-малко от две седмици до Мобилния конгрес в Барселона, но тази година той ще попадне в сянката на новия коронавирус. Опасността от заразата, която се разпространява досега основно в Китай, накара редица компании да се оттеглят от форума, а други ограничават присъствието си.

Сред първите по-големи участници в изложението, които обявиха, че се оттеглят изцяло, бяха LG и Ericsson. Последваха ги и други компании като Sony, Nvidia и Amazon, а сега научаваме, че Intel и vivo също няма да участват във форума, като отново се цитира безопасността на служителите и посетителите. Други компании като Telenor, ZTE и TCL решиха да отменят планираните си пресконференции, но ще присъстват на самия конгрес. Samsung и Xiaomi от своя страна възнамеряват да ограничат участието си.

От GSMA посочват, че в миналото изложителите и посетителите от Китай са били 5 – 6 хил., което е 5 – 6% от всички посетители. Сред новите мерки е пълна забрана за достъп на всички пътуващи от провинция Хубей, която е най-засегната от епидемията. В допълнение всички пътници, които са били в Китай, трябва да покажат доказателство, че са били извън страната 14 дни преди конгреса.

Освен това на място ще се измерва температурата на присъстващите, които трябва сами да гарантират пред организаторите, че не са били в контакт със заразени лица. Правилото за пребиваване извън Китай 14 дни преди конгреса ще засегне най-много китайските компании, които нямат международни офиси – всички производители на аксесоари, телефони и други продукти.

Ето и всички оттеглили се досега компании: Accedian, Amazon, Amdocs, CommScope, Ericsson, Intel, LG, Mediatek, NTT Docomo, Nvidia, Sony и Vivo.

Източници: Android Authority, Tech Crunch, Android Police