Sony, Amazon и NVIDIA също се оттеглят от Мобилния конгрес, Samsung свива участието си

Мобилният конгрес в Барселона започва след две седмици, но несигурностите около него на фона на епидемията от новия коронавирус продължават. Наскоро от участие се оттеглиха големи изложители като LG и Ericsson, но междувременно това направиха и други компании. Следващият голям изложител, който отменя пресконференцията си и цялостното си участие на конгреса, е Sony.

Компанията обяви, че следи отблизо развиващата се ситуация около епидемията и е взела трудното решение да се оттегли, за да гарантира сигурността на своите клиенти, партньори, служители и представителите на медиите. Пресконференцията на компанията ще се проведе по същото време (24 февруари от 9:30 часа), но ще е изцяло виртуална и ще може да се проследи през YouTube канала на компанията.

Заедно с това според BBC своето участие в Барселона отменят Amazon и NVIDIA. Междувременно източници на CNET разкриха, че Samsung ще ограничи своето присъствие на конгреса, но все пак засега не смята да се оттегля. Според информацията много от щатските и корейските служители на компанията ще отменят своите пътувания, а освен това ще бъдат отменени важните срещи между висши мениджъри, които се провеждат при закрити врата.

Изданието посочва, че динамичната ситуация около епидемията може да доведе до нова промяна в плановете на Samsung, така че не е изключено в даден момент и компанията да реши да не участва на конгреса. В същото време организаторите уверяват, че събитието ще се проведе по план, но с редица мерки за гарантиране сигурността на присъстващите, които миналата година бяха 100 000.

От GSMA посочват, че в миналото изложителите и посетителите от Китай са били 5 – 6 хил., което е 5 – 6% от всички посетители. Сред новите мерки е пълна забрана за достъп на всички пътуващи от провинция Хубей, която е най-засегната от епидемията. В допълнение всички пътници, които са били в Китай, трябва да покажат доказателство, че са били извън страната 14 дни преди конгреса.

Освен това на място ще се измерва температурата на присъстващите, които трябва сами да гарантират пред организаторите, че не са били в контакт със заразени лица. Правилото за пребиваване извън Китай 14 дни преди конгреса ще засегне най-много китайските компании, които нямат международни офиси – всички производители на аксесоари, телефони и други продукти.

Източник: Sony, GSMA

Ново

TCL Communication също обяви, че отменя своята пресконференция на 22 февруари заради опасения от коронавируса, но компанията запазва щанда си, на който ще покаже новите си продукти.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.

  • Много разумни решения
    Kuzmanow