От 1 април интернет пакетите на VIVACOM ще се предлагат с ESET NOD32 Antivirus

От 1 април интернет пакетите на VIVACOM ще се предлагат с ESET NOD32 Antivirus
От началото на следващия месец всички настоящи VIVACOM Net пакети ще се предлагат с лицензирана антивирусна защита от ESET NOD32 Antivirus. Софтуерът става автоматична част от VIVACOM Net пакета и ще е валиден както за бъдещите, така и за настоящите потребители на интернет плановете на оператора без допълнително заплащане. ESET NOD32 Antivirus дава висок клас защита от широк спектър постоянно еволюиращи заплахи като вируси, червеи, троянски коне, шпионски, рекламен софтуер и др. Антивирусната програма е достъпна за безплатно изтегляне от абонатите на VIVACOM на адрес my.contact.bg. При тарифните планове VIVACOM Net Sprint, VIVACOM Net Turbo, както и DUO тарифите - Net+TV и Net+Mobi, клиентите получават безплатен лиценз за антивирусния софтуер за един компютър. Потребителите, които искат да осигурят защита на до три компютъра, ще могат да избират между плановете VIVACOM Net BIZ 15, VIVACOM Net BIZ 20, VIVACOM TRIO Biz или VIVACOM LINK Biz.

 • Хора всякакви, методи много ;)
  renita_ltd
 • И какво ще направи, ще ми го прати с надеждата да съм достатъчно зле, че да го отворя.;)
  mkpetrov
 • :D ти чукай на дърво някой да не прояви интерес към теб, защото и руткит ще разбереш какво е. Вярно е, че одавна мина модата на вируси тип подскачащо топче по екрана под Dos, но сега е по-зле. И бат файл в пощата ще разбереш какво е, и телнет, и да не задълбаван повече. Лошото е, че науми ли си някой, който може, нито антивирусна, нито стена ще те спаси. Да не говорим, че има и червей, които след испращане на инфото се самоунищожават.
  renita_ltd
 • И аз това казвам,че най-важно е задклавиатурното устройство и неговите действия:) Програмата е добра за тези,които знаят как да я използват и една от задължителните:) Всеки има право на избор,но все пак е хубаво да има ключ на вратата,а не да е широко отворена:) Поне за малко ключа ще спре или откаже натрапниците:)
  Боби13
 • Винаги когато сложиш на дадено PC антивирусна, при положение, че преди това е било с друга АВ, новата ще засече МНОГО вируси. Човек с основния познания и малко опит трябва да го знае това. Колкото до нуждата от антивирусна... много е спорна. И хубав firewall да имаш, и хубава АВ + анти-spyware програма, ти нека си идиот по рождение пък нищо няма да те спаси. От друга страна ако знаеш какво правиш и имаш малко "интернет култура" можеш дълги години да минеш и без такава. Моето лично постижение е 5 години с един Windows без преинсталация. А иначе има една програмка, казва се "HijackThis". Бих я препоръчал на всеки.
  Parmenion
 • Ако смяташ,че шпионския софтуер е с цел само да ти засече паролата??? И за коя парола става дума??? Освен това най-важни са винаги действията на задклавиатурното устройство :) Също се надявам знаеш какво е rootkit :)
  Боби13
 • Спокойно, събрал си вече доволна колекция ;) Ще ги видиш (последствията) някой ден. То и аз бях без антивирусна едно време, ама инсталирах една много добра и като разкара основния вирус живота ми се промени към по-добро.... За тея дето не са чували вица- AV се казва Linux, а оня, гадния virus беше M$-Win (XP по онова време :P Колкото до NOD-a: Компютър с нод от една пловдивска лан-ка като ми донесоха, още дорде го вържа в мрежата и всички AVG-та пропищяха за атаки от няколко вида вируси, така че съм съгласен с колегата за недостатъците от натрапването на едни единствени дефиниции, особено в големи мрежи. 8)
  tre
 • А по тази логика ти как си сигурен, че антивирусната ти казва истината и не ти слага самата тя spyware, който разбира се да не засича? :P edit: От 7-8 години не ползвам антивирусна и не ми се е случвало някой да ми открадне парола - считам това за достатъчно потвърждение (Наред с липсата на проблеми в работата на ОС-а), че действително няма вируси.;)
  mkpetrov
 • И как си сигурен ,че нямаш например rootkit ???? Това,че нямаш видими проблеми,не значи че нямаш например някой spyware???? Съвременните вируси имат за цел да извличат информация от компютъра,а не да причиняват щети-става дума за голяма част от тях:) Но щом си мислиш ,че нямаш да кажем блажени са вярващите:)
  Боби13
 • Да, за pc говоря.
  sartana
 • [Quote]Аз пък от 3 години не ползвам антивирусна. Да чукна на дърво (n 73) нямам никакви проблеми, и даже ми е чудно как ги хващате тези вируси. [/Quote] Смисъл на какво не ползваш антивирусна? На PC, или имаш предвид на мобилен телефон!? Защото тази антивирусна от Виваком е за PC.
  Boixos Nois
 • Аз пък от 3 години не ползвам антивирусна. Да чукна на дърво (n 73) нямам никакви проблеми, и даже ми е чудно как ги хващате тези вируси. Преди месец търсих вирус за проба в google и не намерих (angry) (woo) . Най-интересни са ми като ми кажат, че отворили писмо от непознат в абв и хванали вирус (woo).
  sartana
 • Мегалан преди години го предлагаха, сега не знам дали още е така, но според мен идеята не е особено добра. Мрежата става по-податлива на атаки, ако всички потребители ползват идентичен антивирусен софтуер.
  SwollenMembers