Първите рендъри на iPhone XI показват тройна камера

Първите рендъри на iPhone XI показват тройна камера

Годината започва с изображения, за които се твърди, че показват прототип на един от следващите модели в серията iPhone. Публикуваните от индийския сайт Digit.in рендъри идват от @Onleaks и разкриват какъв дизайн да очакваме от новите смартфони на Apple, които по традиция ще бъдат представени през есента. Според изданието американската компания подготвя три модела от смартфона, които ще продължат актуалната продуктова серия, а снимките всъщност са на EVT версията на единия от тях.

EVT идва от engineering validation test и означава, че тези устройства не носят финалния дизайн. Следващите фази в продуктовия дизайн са DVT (design validation test) и PVT (production validation test). Въпреки своя прототипен характер EVT телефоните съдържат основните хардуерни особености и в случая това е тройната основна камера. Рендърите показват, че тя е поставена в правоъгълна зона в единия ъгъл на задния панел и определено изглежда изненадващо със своите размери.

Трите камери оформят триъгълник, а до тях е поместена и LED светкавица. Не е изключено третата камера всъщност да е 3D ToF сензор - за тази възможност наскоро писа и Bloomberg. Тя ще се ползва за създаване на 3D карта на околността, а технологията с излъчването на невидими лазерни лъчи й позволява да работи на разстояние до 5 метра. Разполагането на камерите на по-голямо разстояние една от друга може би има и практическа страна, свързана с по-доброто отчитане на дълбочината на сцената.

Източник: Digit.in