VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на МЗ

Даренията към Министерството на здравеопазването от българските телекоми продължават. VIVACOM и новият собственик на компанията United Group обявиха, че ще дарят 900 000 лева на МЗ за овладяване на разпространението на COVID-19 в България. Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка, която беше открита преди дни за подпомагане на лечебните заведения при спешни ситуации.

Кампанията на МЗ целеше събирането на 5 милиона лева чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777, а дарението на VIVACOM и United Group ще покрие почти 1/5 от търсените средства. Заедно с това United Group обяви, че ще направи дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперира. То ще е в размер 3 милиона долара, от които 1.2 милиона в пари и 1.8 милиона долара в медицинско оборудване.

 • Не, не се шегувам - все пак лаладжии много, но една шепа хора си пекат яйце на задниците! На жълто-кафявите "медии" ли да вярвам?
  Воден-дух
 • ... и Министър председателя! ти се шегуваш, нали ? Силно се надявам да се шегува, за всички!!! Шегува се разбира се. Утре е 1 април. :D
  treyyy
 • ... и Министър председателя! ти се шегуваш, нали ? Силно се надявам да се шегува, за всички!!!
  Вито
 • ... и Министър председателя! ти се шегуваш, нали ?
  npet
 • Точно пък на това Министерство вяра да нямаш - какво разбира един финансист от медицина?!? Доверявам се единствено на Щаба, Експертния съвет и Министър председателя!
  Воден-дух
 • И те, и другите мобилни (ко)оператори ще си избият даренията от подготвяните ПЛАТЕНИ смс-и за уведомяване при напускане на дома (говори се за цена от 1, 20 лева с ДДС на смс)... Стига сте чели измишльотините на жълтите вестници в интернет. Има един сайт само, където информацията е най-достоверна и това е сайтът на министерството на здравеопазването. Ако има нещо подобно, първо там ще цъфне.
  Ванката
 • И те, и другите мобилни (ко)оператори ще си избият даренията от подготвяните ПЛАТЕНИ смс-и за уведомяване при напускане на дома (говори се за цена от 1, 20 лева с ДДС на смс)...
  Воден-дух
 • :)
  Nikoss