Предварителните поръчки за Samsung Galaxy S9 са сходни с тези за Galaxy S8

Предварителните заявки в Корея за новия флагман на Samsung, който бе представен по време на мобилния конгрес в Барселона, са близки или малко по-ниски от тези на Galaxy S8 преди година. Според говорител на Samsung те били на нивата на предходния модел с уточнението, че бройката може и да е по-малка, защото предварителните заявки за Galaxy S8 и Galaxy S8+ са започнали 8 дни след представянето, докато при Galaxy S9 и Galaxy S9+ този промеждутък е бил само 2 дни.

Препоръчани оферти

Източници от кръговете на корейските мобилни оператори обаче споделят, че клиентите са много по-малко ентусиазирани от новите модели и трудно откриват различие между новия флагман на Samsung и другите модели на пазара. Те отбелязват, че интересът със сигурност е по-нисък спрямо периода от преди година. Анализатори също така споделят, че ниският интерес се дължи и на обстоятелството, че потребителите вече използват своите смартфони за по-дълъг период от време, което оказва влияние на цялата индустрия.

Преди година Samsung обявиха, че за първите два дни от предварителните заявки за Galaxy S8 са получили поръчки за общо 550 000 устройства, което бе най-доброто постижение от 2013 насам, когато за първи път бяха въведени подобни пазарни механизми за новите модели на корейците. За сравнение Galaxy S7 успя да се отчете само с 200 000 заявени телефона през първите две седмици. Официалната пазарна премиера на Galaxy S9 и Galaxy S9+ е на 16 март.

Източник: Yonhap News