През 2021 ще има iPhone с вграден в дисплея сензор за отпечатъци, смята анализатор

През 2021 ще има iPhone с вграден в дисплея сензор за отпечатъци, смята анализатор

През 2021 Apple ще представи модел на iPhone, който ще е оборудван както със системата Face ID за вписване чрез лицево разпознаване, така и със скенер за отпечатъци, който вграден в дисплея. Информация за това идва от анализ на Минг-Чи Куо и е базирана на патент на компанията за устройство с FOD (Fingerprint On Display) и все по-сериозната популярност на този тип решения при устройствата с Android.

Куо отбелязва, че през идните 12 до 18 месеца четири критични области на FOD решенията ще претърпят сериозно подобрение. Това са дебелината на модулите, използваемата област, консумацията на енергия и трудностите при производството. Заедно с това Apple може да използва комбинацията от двата биометрични метода (Face ID и FOD) за постигане на по-висока степен на сигурност.

Преди време се появиха слухове, че компанията от Купертино ще използва вграден скенер в екрана на iPhone X, но това не стана, а компанията предпочете технологията Face ID. Въвеждането на FOD в iPhone ще се отрази положително на компании като GIS и Qualcomm, които доставят съответно технологията за ултразвуково разпознаване на отпечатъци в голяма зона и модулът за ултразвуковия скенер и ламинацията. Евентуалната интеграция на биометрични функционалности в Apple Watch ще увеличи шанса за появата на FOD решение и в iPhone.

Миналия месец се появи информация, че Apple обмисля възможността да създаде модел на iPhone с вграден сензор на отпечатъци, който да бъде ексклузивен за пазара в Китай. Според информацията при него ще липсва системата Face ID, което ще доведе до по-ниска цена на устройството. През май анализатори от Barclays съобщиха, че Apple може да използва акустична технология за разпознаване на отпечатъци в моделите си от следващата година. Използването на такова решение може да позволи интеграцията на Touch ID верификация в площта на целия екран, а не само в определена област от него.

Източник: MacRumors

Оферти на деня

 • Чудесно, че харесваш посочените от теб неща в Айфон, но те не са тема на коментар ! И защо да няма повече начини за отключване ? Като е казал Мечо Пух 😉
  Боби13
 • Тук се говори за вграден в дисплея пръстови отпечатък, а не въобще за неговото ползване !
  Боби13
 • Сега няма какво да покажат и ни подгряват за след няколко години. :D
  STE1
 • А през 2022 за епъл ще дойде 2019-та :lol:
  AVKansazov
 • И кой е тоя анал лизатор?
  tzincbg
 • Аз пък считам за добра идеята, която вече я има при Андроид, за вграждането на пръстовия отпечатък в дисплея 😉
  Боби13
 • Безмислена простотия
  Gilespi
 • И разбира се ще кажат, че са най-добрите и... първи....
  Боби13
 • Много скоро ми се вижда
  Kuzmanovv