Продажбите на премиум устройства Huawei в България с 300% годишен ръст

В края на миналата седмица Huawei обяви, че глобалните продажби на флагманите P20 и P20 Pro са надхвърлили 10 милиона броя за първите 5 месеца от предлагане на пазара, което е ръст с 80% в глобален мащаб. Заедно с това компанията отчете и над 10 милиона броя доставки от моделите в серията Mate 10. Вече имаме детайли за представянето на моделите на компанията от премиум сегмента в България и то е дори още по-впечатляващо. Според разпространената информация продажбите им за първите 5 месеца след старта на продажбите на P20 и P20 Pro са с 300% повече на годишна база. Увеличението се дължи основно на серията P20.

Както писахме, Huawei обяви, че ще предложи телефоните в два нови цвята - Morpho Aurora с градиент между черно и синьо (вдъхновен от пеперудата Morpho) и перлено бяло, което се обръща за вдъхновение към проблясването на седефените мидени черупки. Huawei P20 Pro ще получи и по-специална версия, която ще е с покрит с италианска естествена кожа гръб и ще предложи 8GB RAM и 256GB вградена памет. Новите цветове ще са на пазара от 5 септември на цена 649 и 899 евро, съответно за P20 и P20 Pro. Тогава ще започнат и продажбите на версията с кожен гръб, която ще струва 999 евро, но ще се предлага само в Китай.

 • Само дето не е боклук. Просто много хора държат да го видят по тв, иначе не става...
  tzincbg
 • Те са купили и Vivacom. Дори другите оператори ти бутат само Huawei в ръцете. Това за мен си е чисто подкупване... то не е и реклама... В доста случаи като последните скандали със снимката и benchmark-а си е и чиста лъжа. Ето как чрез добър маркетинг и с много пари можеш да продадеш всякакъв боклук. До скоро всички реваха, че всичката стока била китайска и нямало нищо качествено. Преди години помня как хората се избиваха да си купят нещо от Произведено в България в НДК... Сега тоя маркетинг им промива главите и като видят, че е 100 лева по-надолу от някой друг телефон и хайде на влакчето. Скоро пак ще ревете, че всичко е китайско ама ще е късно.
  bloodknight2012
 • Всеки сайт се издържа от реклама в което няма нищо лошо. Това са просто новини, които можете да пропускате и да не отваряте темите. Всъщност ние потребителите участваме в тази реклама вдигайки темите с всеки един коментар. За мен по-дразнещо е, когато отида в мобилен оператор да си преподпиша договорът или просто да разгледам, и да започнат с облъчването от Huawei.
  Ванката
 • Хубавей са наляли бая пари в mobilebulgaria. Буквално всяка трета новина е тяхна платена статия или ненужна информация, но да циркулира името на марката постоянно. Ясно е, че и хората, които поддържат сайта трябва да печелят, но това става вече малко прекалено и все едно сме в Huawei Mobile Bulgaria. :)
  foxfury
 • Аз преди 2 години продадох 1 телефон. И от тогава съм 300% надолу защото 2 години нищо не продавам :| Сигурно Huawei са ми отмъкнали пазарния дял :|
  Legolaself01
 • Те по принцип lite моделите не ги водят част от основната серия въпреки името.
  chilko
 • Виждам все повече P20 Pro. Един приятел даже си поръча при внасянето му в началото от Плесио. Луд да дава толкова пари, ама кеф цена няма. Туй то. :D NickRey, в новитана се споменават флагманите P20 и P20 Pro. Не става въпрос са lite версията.
  Вито
 • Факт е, че са продали доста устройства от P20 серията, може би повечето са с Lite версията, но наистина виждам много хора с P20/pro/lite.
  NickRey
 • 5 месеца е времето след старта на продажбите на P20/P20 Pro. Сравняват го със същия период при P10/P10 Plus.
  chilko
 • Не казвам, че е лъжа. Просто покрай официално платените пробутват куп безплатни и лично н амен ми идват в повече. За Хуауей се пускат новини, каквито за другите марки не се пускат. Малко пресоляват манджата с този PR.
  zazabg
 • Голяма стъкмистика, голямо чудо. 5 най-силни месеца, срещу някакво неизвестно време в миналото. Като завършат годината, тогава да показват числа. Я са продали 10к телефони от висок клас, я не. В новината няма и точни цифри, да не се смеят хората. Иначе ето и малко стъкмистика от мен: Епъл се представи грандиозно, с 300% повече продадени телефони през 4тото тримесичие, спрямо 3тото тримесечие. Факт - 3тото е последното преди представяне, 4тото е първото с новите модели.
  npet
 • Хаха, всички заглавия са с Huawei.
  Вито
 • Тези публикации са в категория прессъобщения - http://www.mobilebulgaria.com/news/page/0/category/7/
  chilko
 • Съвсем нормално е P20 серията да се продава 3 пъти повече от P10. Сега P20 са си топ флагмани, докато миналата година P10 не изглеждаше особено актуален до S8.
  board
 • [Quote]Текста се подготвя от самите компании и се предоставя на медията - това не е престъпление, не е наказуемо и няма нищо лошо в крайна сметка.[/Quote] Само че в нормалните държави подобни статии се обозначават с "платена публикация", иначе се наказва. Между прессъобщение и реклама има разлика.
  Blue Sky
 • [Quote]пп. Относно такива публикации - хора, нормално е в цял свят компаниите (които и да са те) да си плащат за определени ПР публикации. Текста се подготвя от самите компании и се предоставя на медията - това не е престъпление, не е наказуемо и няма нищо лошо в крайна сметка. Не знам защо непрекъснато трябва да сме срещу нещо или някой - дайте малко по-позитивно и усмихнато да посрещаме деня и да общуваме, а кое е платено и безплатно не мисля е от особено голямо значение в случая за всеки, който има глава на раменете си и интернет на компютъра си. [/Quote](yes)(yes)(yes)(beer)
  *Martineli*
 • Аз не мисля, че има нещо фалшиво или лъжа в написаното. Миналата година у нас са продали 2 000 премиум апарата, а тази над 6 000. Точна сметка и точен процент. В глобален аспект не мога да твърдя, но със сигурност имат повишение и там и това го знаем всички. пп. Относно такива публикации - хора, нормално е в цял свят компаниите (които и да са те) да си плащат за определени ПР публикации. Текста се подготвя от самите компании и се предоставя на медията - това не е престъпление, не е наказуемо и няма нищо лошо в крайна сметка. Не знам защо непрекъснато трябва да сме срещу нещо или някой - дайте малко по-позитивно и усмихнато да посрещаме деня и да общуваме, а кое е платено и безплатно не мисля е от особено голямо значение в случая за всеки, който има глава на раменете си и интернет на компютъра си.
  algor