Продажбите на серията Huawei P30 достигнаха 10 милиона за 85 дни

Продажбите на серията Huawei P30 достигнаха 10 милиона за 85 дни

Huawei обяви, че за 85 дни от серията Huawei P30 са били продадени 10 милиона броя, което е станало значително по-бързо спрямо P20 или с 62 дни по-рано. Това е нов тримесечен рекорд за телефоните на компанията. Иначе до края на май компанията е успяла да достави 100 милиона устройства в световен мащаб, което е повече спрямо същия период на миналата година и показва възходяща тенденция. В средата на май обаче дойдоха новините за санкциите на администрацията на Тръмп, така че ще е интересно да видим как ще се променят продажбите през следващите месеци.

Huawei обяви още, че от края на 2016 година досега е доставила 100 милиона устройства с поддръжка за технологията SuperCharge. Тук влизат телефони, външни батерии, адаптери за зареждане и автомобилни зарядни. Наскоро компанията обяви, че от часовника Watch GT вече са продадени 2 милиона броя – устройството беше представено през октомври миналата година и се предлага в два размера на корпуса.

Междувременно Европейската хардуерна асоциация определи Huawei P30 Pro за най-добър смартфон в своите ежегодни награди и до голяма степен причината за това е иновативната четворна камера на телефона. Миналата година тази награда отиде при P20 Pro, така че определено има приемственост. Сред другите победители откриваме HTC Vive Pro като най-добър VR продукт, Sony WH-1000XM3 като най-добри слушалки, 1More Quad Driver In-Ear E1010 с награда за най-добри слушалки тип "тапи", Microsoft Surface Pro 6 като най-добър 2-в-1 продукт, MSI Stealth GS75 като най-добър геймърски лаптоп и Apple Watch Series 4 като най-добро носимо устройство.

Източник: GSMArena

Оферти на деня