Продажбите на серията Huawei P30 достигнаха 10 милиона за 85 дни

Huawei обяви, че за 85 дни от серията Huawei P30 са били продадени 10 милиона броя, което е станало значително по-бързо спрямо P20 или с 62 дни по-рано. Това е нов тримесечен рекорд за телефоните на компанията. Иначе до края на май компанията е успяла да достави 100 милиона устройства в световен мащаб, което е повече спрямо същия период на миналата година и показва възходяща тенденция. В средата на май обаче дойдоха новините за санкциите на администрацията на Тръмп, така че ще е интересно да видим как ще се променят продажбите през следващите месеци.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Huawei обяви още, че от края на 2016 година досега е доставила 100 милиона устройства с поддръжка за технологията SuperCharge. Тук влизат телефони, външни батерии, адаптери за зареждане и автомобилни зарядни. Наскоро компанията обяви, че от часовника Watch GT вече са продадени 2 милиона броя – устройството беше представено през октомври миналата година и се предлага в два размера на корпуса.

Междувременно Европейската хардуерна асоциация определи Huawei P30 Pro за най-добър смартфон в своите ежегодни награди и до голяма степен причината за това е иновативната четворна камера на телефона. Миналата година тази награда отиде при P20 Pro, така че определено има приемственост. Сред другите победители откриваме HTC Vive Pro като най-добър VR продукт, Sony WH-1000XM3 като най-добри слушалки, 1More Quad Driver In-Ear E1010 с награда за най-добри слушалки тип "тапи", Microsoft Surface Pro 6 като най-добър 2-в-1 продукт, MSI Stealth GS75 като най-добър геймърски лаптоп и Apple Watch Series 4 като най-добро носимо устройство.

Източник: GSMArena