Ще можете да играете своите PS4 игри през всички устройства с Android 5.0+

Ще можете да играете своите PS4 игри през всички устройства с Android 5.0+

Sony анонсира версия 7.00 на системния софтуер за PlayStation 4, с която въвежда новости при функцията за отдалечен гейминг Remote Play. С актуализацията, която ще бъде достъпна за конзолите още тази седмица, потребителите ще могат да стриймват игри от PS4 към смартфон или таблет с Android 5.0 или по-нова версия. Подобна функционалност беше налична и досега, но само за смартфоните на Sony, а от няколко месеца и за тези с платформата iOS.

Необходимо е потребителите да изтеглят приложението PS4 Remote Play от Play Store. Заедно с това ползващите iPhone и iPadвече имат достъп до обновено приложение, с което контролера може да се показва по всяко време, а освен това има опция за заключване на ориентацията. Потребителите вече ще могат да ползват своите контролери DualShock 4 през Bluetooth за Remote Play с Android 10, iOS 13, iPadOS 13 и macOS Catalina (излиза през този месец). Компанията напомня, че е най-добре PS4 да е свързана чрез LAN кабел.

Друга промяна в новия софтуер е по отношение на броя играчи, които могат да се забавляват едновременно чрез вградената функционалност Party, който се удвоява от 8 на 16. Очаква се също така да бъдат подобрени качеството на звуковата комуникация, мрежовата връзка и да бъде добавена опция за превръщане на глас към текст, която първоначално ще е достъпна само в САЩ.

Източник: PlayStation Blog

Оферти на деня