RED отново отложи премиерата на смартфона с холографски дисплей

RED отново отложи премиерата на смартфона с холографски дисплей

Производителят на камери RED отново отложи пазарната премиера на първия си смартфон Hydrogen One. Първоначално устройството, което ще предлага невиждан до момента холографски дисплей, трябваше да се появи в началото на годината, а сега стана ясно, че най-ранната възможна дата е през август. Основателят на RED Джим Янард обясни в потребителския форум на компанията, че закъснението е продиктувано от няколко неща.

Едното е свързано с подобряването на камерите чрез добавянето на 3D камери от двете страни на телефона за директен запис на 4V видео в реално време без допълнителен модул. Другото се дължи на забавяне на сертифицирането на устройството от операторите. В съобщението се казва дословно "Нямаме никаква идея какво точно правим." Той също така обяснява, че изникналите препятствия са нещо естествено за компания, която няма никакъв опит в бизнеса с мобилни телефони.

Основателят на RED припомня, че подобни забавяния е имало и при старта на компанията в бизнеса с камери, но постепенно те са били преодолени и в момента фирмата е сред водещите имена в бранша. Джим Янард също така подчертава, че продуктът няма да е напълно завършен при своето представяне и с времето ще получи множество софтуерни ъпдейти. RED Hydrogen One бе обявен през юли 2017 година, а цената му при предварителна заявка е 1200 долара. Повече детайли очакваме от специалното събитие на 19 май, на което ще бъдат демонстрирани работещи прототипи.

Източник: RED (1), (2)

 • Според мен, ако ще носиш модули. По-добре си носи фотоапарат. Приветствам нещо като K zoom.
  geleto_
 • [Quote]Ако имаше повече като RED и Razer[/Quote] Определено пазара има нужда от различни телефони. Но конкретно Razer не знам какво различно предла освен 120hz дисплей? Творението на RED ще е доста различно, холохрафски дисплей, вероятно уникална камера и приставки превръщащи го истински фотоапарат... Лошото е, че до сега който и да се е опитвал да слага 3D дисплей се е провалял, модулните телефони също не пожънаха особен успех...а като добавим и това, че основното тяло на телефона прави огромния iPhone Plus да изглежда малък... абе да видим какво ще излезе накрая.
  board
 • Razer купиха nextbit.
  ITZPEPI
 • -
  npet
 • Хубаво е, че все пак има някой в индустрията, който не се е отказал да иновира и въвежда нова функционалност. Ако имаше повече като RED и Razer, неминуемо щяха да натиснат първите 3 да не пускат същите модели всяка година. И не е истина, че всичко вече било измислено и интегрирано, просто така е по-лесно за печалбите на производителите. Лично за мен, с изчезването на Нокиа прогресът наистина спря и всяка година говорим само за новия малко по-добър процесор и същата камера с подобрени софтуерни алгоритми. Дано да го видим август.
  MEnergy