Смартфонът на Red ще е на пазара през лятото

Смартфонът на Red ще е на пазара през лятото

Няколко месеца след като разкри подробности за своя първи смартфон, Red е готова да сподели и допълнителна информация за него. От публикация във форума на компанията става ясно, че направилите предварителна поръчка за Hydrogen One ще могат да го видят в действие в централата на компанията вероятно през април, а доставките на операторските версии на телефона ще започнат по някое време през лятото. Това е така, защото операторите (не е известно кои) имат нужда от време за провеждане на необходимите тестове за съвместимост. Все пак поръчалите предварително телефона ще получат отключените си устройства по-рано.

Засега не е ясно кога точно, което едва ли е много успокояващо за платилите 1195 долара за смартфона, за който и без това не се знае много. В публикацията има допълнителни детайли за хардуера на Hydrogen One. Устройството ще ползва чипсет Snapdragon 835x (не е ясно дали това не е грешка, защото такъв чипсет не съществува), ще има двусимови възможности с хибриден слот, който може да приеме и microSD карта, a батерията ще е с капацитет 4500 mAh. Вече знаем, че телефонът ще предложи 5,7” дисплей с резолюция 2560 х 1440 пиксела, жак за слушалки, USB-C порт и двойна предна и задна камера.

Смартфонът е снабден и с модулна система, която ще му позволи да се свърже с различни модули – батерия, камера с филмово качество (ще поддържа формата R3D), модул за заснемане на 4V – това е нов формат на Red за холографско съдържание и др. Основната отличителна черта на телефона е използването на специален холографски дисплей, който позволява разглеждането на 3D съдържание без очила, чиято перспектива се променя според позицията на зрителя. Устройството ще се справя със записа на 2D, 3D и 4V изображения. Скоро компанията ще обяви част от своите партньори, които ще подготвят 4V съдържание за услугата Hydrogen Network, която ще позволи и на потребителите да споделят заснетото от тях.

Източник: RedUser