Red разкри подробности за холографския дисплей на Hydrogen One

Red разкри подробности за холографския дисплей на Hydrogen One

Два месеца след като ни изненада с новината, че възнамерява да пусне смартфон, компанията Red е готова да сподели повече подробности за една от най-интересните характеристики на телефона – неговия холографски дисплей. Устройството се казва Hydrogen One и ще се продава на цена от 1195 долара, а освен това ще има модулна конструкция, която ще позволи употребата му с професионалните камери на Red. Разбира се, основното ни внимание е насочено към дисплея на устройството след всички суперлативи, изречени по негов адрес от компанията. Вече е ясно, че той е дело на стартъп компанията Leia, която е създадена през 2014 година чрез отделяне от изследователските отдели на HP.

Leia се описва като “водещ доставчик на решения за lightfield холографски дисплеи за мобилна употреба”, а от съобщението става ясно, че Red е направила стратегическа инвестиция в разработката и ще бъде ексклузивен партньор при комерсиализирането й. Как точно работи тя? Трудно е да се определи, няма как да се види и изпита от първа ръка, но според описанието “Leia използва скорошни открития в нанофотонния дизайн и производство, за да осигури завършено решение за lightfield холографски дисплей за мобилни устройства чрез собствен хардуер и софтуер. Компанията прави LCD дисплеи, които могат да синтезират lightfield холографско съдържание и в същото време запазват нормалната работа на панела”.

Като цяло дисплеят може да покаже 3D обекти, които се променят според ъгъла на видимост, а потребителите ще могат да взаимодействат с обектите чрез жестове над дисплея като следствие от партньорство със Synaptics. Технологията разчита на специална подсветка, ползваща допълнителен слой от наноматериали, който е поставен под панела и служи за дифракция на светлината за създаването на холографски ефект над него. Според Leia тази добавка не се отразява на качеството на дисплея и не увеличава консумацията на енергия и може да се добави към всякакви устройства – дори автомобили и телевизори. Как работи всичко на практика ще разберем през първата половина на 2018 година, когато трябва да започнат доставките на Hydrogen One.

Източник: Leia, BusinessWire

  • [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tQzqFbwWPSk[/Youtube]
    more_bg