Samsung подготвя собствена алтернатива на AirDrop

Наскоро стана ясно, че Google подготвя нова система за локално безжично споделяне на файлове за устройства с Android, която ще носи името Nearby Sharing. Сега благодарение на XDA Developers научаваме, че и Samsung разработва собствено такова решение на име Quick Share, което ще функционира на подобен принцип.

Ако сте в близост до друг потребител с устройство, което поддържа технологията, то ще се появи в съответния панел и можете лесно да споделяте към него различни файлове. Системата ще поддържа два режима за откриване на потребители, които са в близост – универсален за всички, които са наоколо, и само за такива, които са част от Samsung Social и са в листата ви с контакти.

Интересна добавка в Quick Share ще е наличието на облачен компонент, който ще позволява временно да качите файлове с размер до 1 гигабайт (GB) в Samsung Cloud с дневен лимит до 2GB. След това те могат да бъдат стриймвани към устройство, което е част от екосистемата Smart Things, или да бъдат изтегляни локално.

Доста е вероятно Quick Share да дебютира със серията Galaxy S20 и да бъде част от новостите в One UI 2.1. Възможно е технологията да бъде достъпна и за по-стари модели на компанията чрез софтуерен ъпдейт.

Източник: XDA Developers

  • Защо ми се върти из главата, че Quick Share беше патент на Sony Ericsson
    stankovraca