Samsung изтегля всички тестови бройки на Galaxy Fold

Samsung изтегля всички тестови бройки на Galaxy Fold

Според запознати източници, цитирани от Reuters, Samsung е започнала да изтегля всички тестови бройки на Galaxy Fold. Малко преди старта на продажбите на устройството в САЩ, корейците раздадоха предварителни бройки на редица медии, но в процеса на тестовете някои от устройствата проявиха сериозни проблеми. Това доведе до отлагането на пазарната премиера на модела, която беше планирана за 26 април в САЩ. Не се очаква проблемите да доведат до директни финансови проблеми за компанията, тъй като доставките на Galaxy Fold най-вероятно ще са под половин процент от общия брой продадени смартфони.

Ударът по-скоро ще е върху реномето на Samsung като иноватор в сектора. Не така стоят нещата за доставчиците на компанията, които според Daiwa Capital Markets ще понесат негативи. Сред тях е производителят на пантовия механизъм KH Vatec, чиито акции поевтиняха с 3%. Според запознати източници, компанията е провела вътрешна проверака на механизмите и не е открила дефекти. Основните проблеми изглежда се коренят в премахването на горния защитен слой на дисплея, който наподобява на сменяем протектор.

Плановете на компанията бяха да продаде през тази година 1 милион броя от първия си смартфон със сгъваем екран. Междувременно Samsung е изпратила съобщения на потребителите, които са направили предварителна заявка за модела, във връзка с отлагането на доставките за неопределен период от време. В тях се уточнява, че до две седмици ще получат допълнителна информация за доставката на устройството.

Източник: Reuters

Препоръчани оферти