Собственикът на VIVACOM купува "Нова броудкастинг груп"

Собственикът на VIVACOM купува

След като по-рано през месеца United Group, която наскоро закупи БТК, потвърди, че преговаря за покупката на "Нова броудкастинг груп" от Кирил и Георги Домусчиеви, сделката е вече факт. Компанията потвърди, че е постигнала споразумение с Advance Media Group за придобиването. Очаква се трансакцията да бъде приключена в началото на следващата година след получаването на необходимите регулаторни одобрения.

Компанията посочва, че "Нова броудкастинг груп" включва 10 ТВ канала, онлайн платформата "Нетинфо", която всеки месец достига до около 80% от населението на България, както и четири радиостанции. Според изпълнителния директор на United Group Виктория Боклаг покупката следва цялостната стратегия на компанията да притежава телекоми и медии в пазарите, на които присъства.

Източник: United Group

 • Това е една нормална практика в бизнеса:купуваш една компания,развиваш я няколко години и я продаваш на печалба.Братята Домусчиеви са се доказали,че могат да менажират успешни бизнес модели (Лудогорец например).Новият собственик също вероятно ще продаде Нова+Виваком в пакет на добра печалба след някоя друга година. Ако изкопуваните фалирали телевизии като Канал 3 вдигхнаха цената с 100 мил евро , това е пълен майтап.В нормална държава щеше да има задълбочено разследване но тук няма кой. :D
  STE1
 • Доказателства няма как и да има! Нали никой не очаква че някой ще си сложи сам въжето на шията? Би било доста наивно да се мисли че когато се правят далавери за милиони от хора които са за жалост фактор в тази силно корумпирана държава ще има изобщо доказателства за нещо! Доказателства могат да дадат разследващи и компетентни органи,само че де такива тук?!? Няма,и няма да има,защото обратното означава че доста хора от така наречения “управляващ елит” заедно с българския “едър бизнес,и бизнесмени” трябваше отдавна да са по затворите! Това че за дадено престъпление(или престъпления)няма официално доказателство не означава непременно че такова няма,и никога не е ставало! Означава че просто някой не си върши работата! А,защо е тема на друг разговор...
  pretorianec
 • А като няма доказателства това не е ли само спекулация и конспирация?

  Аз гледам да не казвам нещо, за което не съм сигурен или не мога да докажа - иначе е просто клевета..
  radko89
 • Братята Домусчиеви(или по-скоро Кирил Домусчиев)нямаха абсолютно никакъв интерес към този тип бизнес! Факт е че за времето в което владееха тази телевизия(едва година)няма шанс да развиеш нищо тъй като такъв период е прекалено малък за да реализираш каквито и да е било идеи. Голям бизнес се развива бавно и отнема години! В интерес на истината Домусчиев беше просто “лице за пред хората” като купувач на тази медия! Реално тчзад сделката стояха съвсем други хора чийто имена нямаше как да бъдат споменати защото биха предизвикали доста последици! Медиите освен изгодни сделки във финансов план,могат да бъдат и силен генератор на власт,запушване на усти,и промиване на мозъци!
  Та Киро,си свърши работата(както му бяха наредили)след което за награда си взе едно 100милиона горница над това което беше платено първоначално! А дали са прани пари?!? И пари може да са прани,и мозъци може да са промивани,и усти запушвашвани!
  Само недейте да ми казвате “Дай, доказателства!” Защото нали знаете че такива неща не се случват с подпис и печат черно на бяло...
  pretorianec
 • Братята Домусчиеви са се доказали,че могат да менажират успешни бизнес модели (Лудогорец например). Стига бе. И Български морски флот ли е сред успехите на Домусчиеви? Само за информация: корабите на БМФ плуват под малтийски флаг и България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци на Парижкия меморандум. Като гледам и Лудогорец се е запътил към дъното.
  treyyy
 • Това е една нормална практика в бизнеса:купуваш една компания,развиваш я няколко години и я продаваш на печалба.Братята Домусчиеви са се доказали,че могат да менажират успешни бизнес модели (Лудогорец например).Новият собственик също вероятно ще продаде Нова+Виваком в пакет на добра печалба след някоя друга година.
  exgrigor
 • Липсата на пазарна логика води до извода , много вероятна пералня. А как всъщност обикновени потребители като нас определят дали има или не пазарна логика? Продължават гръмки коментира просто за чесане на езици. Някой да даде повече яснота за непросветлените?
  radko89
 • От единият джоб,в другия.....
  HICHNELANDER
 • Липсата на пазарна логика води до извода , много вероятна пералня. А как всъщност обикновени потребители като нас определят дали има или не пазарна логика?
  radko89
 • Липсата на пазарна логика води до извода , много вероятна пералня.
  STE1
 • това пране на пари ли е какво ли е иди ги разбери ,е не са накупуваха не се на продавха ......... да им имам проблемите...
  avanteex
 • Те закупуват всичко, а някой се интересува за Диема Екстра :) Странен въпрос ?
  Боби13
 • Това включва ли пакета Diema Extra ? Абсолютно всичко включва.
  Dubspace
 • Това включва ли пакета Diema Extra ?
  Диян