Sony с нова мобилна стратегия, готви се за голямо завръщане на MWC

През миналата година Sony продължи с усилията си да върне към печалба мобилното си подразделение, но те не дадоха желаните резултати. Японците обаче няма да се откажат толкова лесно и са готови да влязат в 2019 с нови сили. Това става ясно от интервю на Digital Trends с Дон Меса, който е вицепрезидент на маркетинга в компанията. Според него в Sony е направено ново преструктуриране на мобилния бизнес и на практика е обърнато внимание на всеки един негов компонент.

Начело на разработването на нови продукти в Sony Mobile вече е Кимио Маки, който идва от изключително успешното фотографско подразделение. Интересно е да видим как ще се промени продуктовото портфолио на компанията под неговото зорко око. Всъщност няма да се наложи да чакаме дълго, за да видим първите резултати от новата стратегия. Меса потвърждава, че компанията ще представи нови продукти на мобилния конгрес в края на февруари и те ще са първата стъпка, която ще покаже промененото направление на развитие.

Според него компанията ще опита да осигури на потребителите подобрено фотографско преживяване, което подсказва, че може би ще видим интересни иновации при камерите, а камерафоните на Sony определено имат нужда от такива. От интервюто става ясно, че компанията може би ще спре да предлага компактни версии на своите флагмани, защото потребителите вече искат повече екранна площ за тяхното съдържание. И все пак Меса предупреждава, че не трябва да очакваме драстични промени на мобилния конгрес. Най-вероятно Xperia XZ4, който очакваме да видим тогава, ще послужи като основа, върху която ще стъпят и следващите модели.

Източник: Digital Trends

  • Много високи цени. Отказаха ме от любимата марка телефони. Бюджетните им версии пък са толкова дървени, че стават за трошене на орехи само.
    krasi_1m