Спас Русев и ВТБ купуват БТК за 330 милиона евро

След продължило почти 15 часа наддаване в Лондон БТК вече има нови собственици, пише вестник “Капитал”. От информацията става ясно, че компанията вече е собственост на Спас Русев и руската ВТБ срещу 330 милиона евро, които са успели да преборят гръцкия бизнесмен Панос Германос. Като се добавят и дълговете общата цена на БТК става около 700 млн. евро, която е най-ниската в поредицата от препродажби на телекома. Според изданието целта на инвеститорите е до края на следващата година да продадат компанията с печалба.

Продавач е лондонското инвестиционно звено на руската ВТБ - VTB Capital, чийто директор в България е бившият министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Милен Велчев. Русев също е приближен до Симеон Сакскобургготски. Като причина беше изтъкнат необслужван дълг люксембургската компания InterV (собственик на телекома) към ВТБ на стойност около 170 млн. евро. Очаква се договор с победителя да бъде сключен до дни, а след това сделката ще трябва да получи одобрението на антитръстовия регулатор в ЕС.

Източник: Капитал

 • [Quote]Тия ги продават за пореден път с режисирани търгове и този Спаско физкултурника участва навсякъде. Червеното БКП потомство си пере и препира в удобно затъналата с над милиард и половина дългове компания. Парите за образование, здраве, пенсии са точно при такива физкултурници като тоя. [/Quote] (yes) Когато мутри са на върха на държавата, така става, ето малко умни мисли на Татяна Дончева във връзка с този проблем. [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HoWmMKk6DAw[/Youtube]:D Не може гаражен плъх Ъфонъ да си мисли, че всичко каквото вали се яде . :D:D:D Да звъни по телефоните, и да си мисли , че това ще трае дълго, един ден всичко си идва на мястото, и всеки си понася съдбата, гаража не помага (woo):D
  Beчния
 • Тия ги продават за пореден път с режисирани търгове и този Спаско физкултурника участва навсякъде. Червеното БКП потомство си пере и препира в удобно затъналата с над милиард и половина дългове компания. Парите за образование, здраве, пенсии са точно при такива физкултурници като тоя.
  terry1
 • Докато не се напълни затвора с политици, няма да има оправия! (no)(angry)
  Beчния
 • [Quote]Целта е да изчистят присъствието на Мустака[/Quote] Няма чистене, всичко е вързано. Това, че се карат по телевизията и си пишат писма в сайтове нищо не значи. Да не забравяме, че цялата тайфа гушна няколко милиарда. Тези които имаха вътрешна информация си изтеглиха парите седмица преди да почне фарсът, другите с връзки които получиха по-късно информация си върнаха парите с цесии. В тая игра всички бандюги печелят на гърба на народа.
  Вито
 • БТК, ЦКБ, К&К-Техномаркет, са навързани като свински черва и са изцяло под контрола на МАФИЯТА!!!
  batproho
 • Целта е да изчистят присъствието на Мустака и след година да я препродадат. А може и да я изтърбушат до тогава...
  simulant
 • Прав си. Глобул ги взе Теленор. А може и това да е целта.
  Beчния
 • По - лошо е кой го купува. Не му върви на този оператор. Все не може да си намери телекомуникационна компания, която да ги вземе.
  vladovn
 • Малко корекции в текста трябва да се направят: "Пред продължило" -> "След продължило" "гръцкия бизнесен" -> "гръцкия бизнес[B]м[/B]ен"
  PoceH_BS