TCL се подготвя за производство на гъвкави OLED панели

TCL се подготвя за производство на гъвкави OLED панели

В навечерието на мобилния конгрес TCL показа редица концепции на устройства със сгъваеми екрани, като от компанията направиха заявка, че в бъдеще ще реализират подобни продукти. Сега те предприемат крачка в тази посока със закупуването на оборудване за производство на LTPS-AMOLED панели от Япония и Южна Корея, което е предназначено за завода в Ухан, Китай. Производството там се очаква да започне през последното тримесечие на годината под ръководството на подразделението Huaxing Optoelectronics.

От TCL са убедени, че Huaxing може да постигне двуцифрен ръст в годишните си приходи и печалба. Компанията вече е постигнала споразумения за доставка на панели с някои от водещите производители на телефони, а през първото тримесечие оборотът от производството на LTPS-LCD дисплеи е достигнал 27.2 милиона долара. Това поставя компанията на трета позиция в световен мащаб сред производителите само с един завод за панели.

Преди време се появи информация, че TCL Group ще произвежда панелите и за предстоящите 65-инчови умни телевизори на Huawei. Продукцията на по-малките 55“ екрани ще бъде поета от BOE, друг китайски производител, който вече доставя панели за смартфони като P30 Pro и Mate 20 Pro.

Източник: IT Home

Оферти на деня