Телевизор с четириядрен процесор

Телевизор с четириядрен процесор

Топ серията телевизори на Samsung за 2013 година идва с 4-ядрен процесор и още по-удобно управление с глас и жестове

През 2012 година със своята 8-а серия ES8000 Samsung направи революция в комуникацията с телевизора, въвеждайки в топмоделите си едновременно управление с гласови команди, с жестове, разпознаване на лица и множество други модерни екстри. Тези нововъведения бяха пряко свързани с развитието на концепцията за Smart TV, в която Samsung е безспорен лидер с най-богатия набор от съдържание, включително 3D, приложения и услуги, достъпни през Samsung Smart Hub. През 2013 година компанията продължава технологичното си лидерство с обновен Smart Hub и нови модели от новата 8-а серия F8000. Новите F8000 телевизори идват с четириядрени процесори, мощни технологии за усъвършенстване на картината, предавана на Ultra Clear Panel от най-висок клас, по-богат набор от гласови команди, доближаващи управлението на телевизора до комуникация на естествен език, жестов контрол вече не с една, а с две ръце, и разбира се - с поддръжка на уникалната концепция за ежегодно обновяване на телевизора със Smart Evolution Kit. Междувременно излезлият наскоро Evolution Kit за 2013 г. може да даде на телевизорите от серията ES8000 почти всички нововъдения, приложени в новите F8000.

2013 Smart Hub
Най-ценното за един смарт телевизор е неговата смарт платформа, която превръща доскоро познатия ни телевизионен екран в модерно свързано в интернет устройство, стоящо в центъра на домашното забавление, на социалните ни връзки и на споделянето и обмена на информация с всичките ни електронни устройства. През 2013 година Smart Hub платформата е изцяло обновена и е базирана на три Smart Hub панела - Apps, Social и Photos, Videos & Music. От панела Apps получавате достъп до всичко в Samsung Apps и можете да подредите там любимите си приложения. Техният брой постоянно расте, като вече включва и локално разработени приложения за България на български език. Панелът Social позволява да гледате клипове, публикувани във Facebook, да следите какво се случва в Twitter и да провеждате видеоразговори. Третият панел, Photos, Videos & Music, е мястото, където реално виждате приложението на изключително удобната AllShare функционалност на Samsung. В този панел е събрано споделеното съдържание във вашата безжична мрежа и оттам можете да възпроизвеждате и управлявате снимки и мултимедия, записани физически на вашия лаптоп, телефон или таблет.

Хардуерно съвършенство
При F8000 Smart TV концепцията е реализирана върху изключително мощна хардуерна платформа с четириядрен процесор. Телевизорът е с панел от най-висок клас, известен като Ultra Clear Panel, а възпроизвеждането на изображението се настройва автоматично за най-висококачествена картина според източника на сигнала и типа на показваното съдържание. Усъвършенстваната Micro Dimming Ultimate технология анализира всеки кадър и адаптира осветеността във всеки един участък на LED подсветката. Серията F8000 идва с два TV тунера и позволява възпроизвеждане на два канала, както едновременно върху екрана на телевизора, така и в случаите, когато искате на него да тече едно предаване, а второто да следите на друго, свързано с телевизора устройство, например телефон или таблет. Феновете на спорта, и особено на футбола, ще оценят специалния режим Soccer Mode, разработен за максимално динамично и реалистично аудио-визуално съпреживяване на играта.
F8000 идва с вграден Wi-Fi адаптер и с още полезни екстри за удобен обмен на съдържание. Например не само можете да възпроизвеждате мултимедия директно от USB флашка, включена в телевизора, а можете да включите две флашки в два от неговите USB портове и да прехвърляте съдържание между тях.

Нови гласови команди и управление с жестове на двете ръце
Обновената функция Voice Control позволява управлението на телевизора с много близки до естествения език гласови команди. Само с гласа си можете да сменяте каналите, да променяте силата на звука или да превключвате на определени услуги, например да отворите Smart Hub. Управлението с жестове включва жестове на едната и на двете ръце. Така например можете да увеличите изображението на екрана, да сменяте Smart Hub панелите с жест, подобен на прелистване, да "извикате" иконата за контрол на звука и други. Благодарение на вградената уеб камера и функцията Face Recognition можете да се логнете във вашия Smart Hub профил просто като застанете с лице към телевизора. F8000 идва и с иновативно Smart Touch дистанционно, с което можете да управлявате едновременно телевизора и свързаните с него устройства, например Blu-ray плеър и аудиосистема.

Еволюиращ телевизор
Колкото и модерни технологии да са реализирани в новата серия F8000, те ще продължават да се развиват занапред. Благодарение на изключително иновативната концепция Smart Evolution Kit, въведена през 2012 и поддържана и от топсериите за 2013 година, всяка следваща година ще можете да надграждате телевизора си с новия Evolution Kit и да се възползвате от новите технологични постижения на Samsung. Така серията ES8000 може да се надгради лесно до почти пълната функционалност и хардуерната мощ на F8000, а F8000 ще поддържа предстоящите през 2014 и следващите години ъпгрейди.

Дизайн
Новите телевизори идват и с нов, още по-елегантен минималистичен дизайн. Той е базиран на дъговидна основа, която замества традиционната стойка и създава усещането, че панелът плува в помещението. Моделите от серията F8000 ще се предлагат в 75-, 65-, 55-, 46- и 40-инчов вариант.