Списък с моделите на Sony, които ще бъдат обновени до Android 10 (Обновена)

Списък с моделите на Sony, които ще бъдат обновени до Android 10 (Обновена)

НОВО – Процесът по обновление изглежда вече е започнал, като за това съобщават потребители в Reddit. Актуализацията е с версия 55.1.A.0.748 и размер 730MB. С нея идват и поправките за сигурността на Android за ноември. Междувременно има и оплаквания за проблеми, които се характеризират с невъзможност за провеждане на разговори и работа с мобилни данни.

НОВО - Sony публикува в своя блог кои телефони ще получат обновление до Android 10. Потребителите с Xperia 1 и Xperia 5 ще започнат да получават ъпдейти през декември, а тези с Xperia 10, 10 Plus, XZ2, XZ2 Compact, XZ2 Premium и XZ3 - в началото на 2020 година.

Публикувано на 21 октомври 2019:

Японският телеком NTT DoCoMo публикува списък на смартфоните, които предлага или е предлагал, които ще бъдат обновени до Android 10. В него откриваме и кои модели на Sony ще получат новата версия на операционната система. Общо седем модела на японците ще бъдат актуализирани, като сред тях е и Xperia Ace, който е ексклузивен за оператора.

За съжаление не се споменават конкретни срокове за разпространението на обновлението, а и не е ясно дали това важи и за международните версии на устройствата. Все пак ако това е така, Android 10 ще получат следните устройства: Xperia XZ2, XZ2 Premium, XZ2 Compact, XZ3, Ace, 1 и 5. Прави впечатление липсата на Xperia 10 и 10 Plus, но това най-вероятно се дължи на факта, че те не се предлагат от NTT DoCoMo.

Източник: NTT DoCoMo

Оферти на деня