Възможно е Huawei да заложи на по-ниски цени за серията P40

Възможно е Huawei да заложи на по-ниски цени за серията P40

Миналата година при дебюта си Huawei P30 Pro струваше 999 евро в Европа, а цените за стандартния P30 започваха от 749 евро. Сега благодарение на лийкъра @RODENT950 научаваме, че моделите от серия P40 ще са с по-ниски стартови цени. Той дори прогнозира, че P40 и P40 Pro може да струват съответно от 599 и 999 евро. Не е изключен и вариант цените да се запазят като миналогодишните, но моделите да предложат повече екстри като например повече базова памет.

Цената на очаквания вариант P40 Pro Premium при пазарния му дебют може да е 1200 евро. Възможно е промяната в цената да се дължи на липсата на услугите и приложенията на Google, за които се плаща допълнителна такса, която достига до 40 долара на устройство. Освен това компанията може да намали цената на моделите, за да привлече потребителите. Несъмнено цените ще бъдат съобразени и с тези на моделите Galaxy S20, които ще бъдат представени на 11 февруари.

Към този момент информацията е неофициална, като очакваме да научим повече за цените на устройствата с наближаване на представянето им към края на март. Интересно е да видим дали по-ниската цена ще направи устройствата привлекателни за потребителите. Преди време се появи информация, че Huawei смята да продава моделите в цял свят, въпреки че те ще са без услугите и приложенията на Googlе, така че по-ниската цена може да е част от пазарната стратегия.

 • Аз нещо не я разбирам съвсем новината.
  Миналта година топ модела струвал 999 Евро, а сега щял да струва 999 Евро и 1200 Евро за премиум модела.... и не разбирам това как кореспондира със заглавието за ниските цени?
  board
 • Абе още ли тва копиране го дъвчите. Всички копират от всички. Тва е положението докато не дойде време да се използва едио и също устройство. Нещо от тоя сорт примерно:
  https://www.forbes.com/sites/kevinmurnane/2017/03/08/science-and-tech-in-syfys-the-expanse-it-may-look-like-a-cell-phone-but-its-a-hand-terminal/
  Вито
 • Неееее, те не копират ама изобщо. Прореза на селфи камерата е абсолютно същия като на Samsung S10 Plus, ама да са по-оригинални са го сложили отляво. Отзад е едно към едно с очаквания Samsung S20 ULTRA. Като представиха Huawei Mate 30 / Pro не пропуснаха да се
  "избъзикат" със Самсунг, че ги бил копирал с камерата на Note 10 / pro. Абсолютни смешници, те дето не са спряли да копират Iphone от самото начало, тръгнали да се присмиват на титан, като Самсунг.
  maniaka_slr
 • -
  npet