VIVACOM дарява таблети за подпомагане на дистанционното обучение в училищата

Една от мерките срещу разпространяването на новия коронавирус у нас е преминаването към онлайн форма на обучение в училищата. За целта обаче е необходим и съответният хардуер, който да позволи осъществяването на процеса. С цел да подпомогне каузата VIVACOM обяви, че дарява 500 таблета за дистанционно обучение на Министерството на образованието и науката.

Близо 2000 учители нямат техническа възможност да работят дистанционно, около 70 000 ученици не разполагат с устройства, а част от тях и с интернет, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. МОН е един от партньорите на VIVACOM в инициативата „Образование 4.0“, която стартира през 2018 година с цел въвеждане на дигитално образование в училище.

Като част от инициативата бяха популяризирани практики за използване на облачни платформи за обучение и споделяне на ресурси, правене на тестове и оценяването им онлайн и дистанционно. Освен това се насърчава използването на електронен дневник, мултимедийни платформи за учебно съдържание като видео уроци и т.н.

Източник: VIVACOM