VIVACOM с по-изгоден роуминг в страните от Западните Балкани

VIVACOM обяви, че от 30 май дава възможност на своите клиенти да говорят, пращат SMS и ползват мобилен интернет в страните от Западните Балкани при по-ниски цени. Телекомът предлага пакет с включени 100 минути за изходящи разговори, 100 SMS и 100 MB на ден, който е достъпен в Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора. Цената на пакета е 4 лв. с ДДС на ден, а цената се начислява само ако има извършени изходящи разговори, изпращане на SMS или ползване на мобилни данни. Цените за входящи разговори остават непроменени.

Клиентите могат да заявят ползване на новия пакет с обаждане на оператор и това не води до обвързване със срочен договор или удължаване на текущия договор. Включените минути, SMS и мобилни данни са валидни при ползване на преференциални оператори в съответните страни. За Албания това е Vodafone, за Босна и Херцеговина – m:tel (Mobis), за Косово – Monaco Telecom, за Македония – T-Mobile, за Сърбия – Telenor, и за Черна гора – също Telenor.

 • test
  mishobehar
 • Гадното е, че тарифирането е на 100 КБ, а така ако се губи обхват докато пътуваш тея 100 МБ може бързо да хвръкнат...
  Вито
 • Не пий толкова много кафе. Изнервяш се за глупости.
  tzincbg
 • [b]Модератор: [/b]Вулгарен език.
  442eacivs
 • Имайте в предвид, че в Сърбия и Македония, операторите с които А1 предлага пакета за 2лв са част от ТАГ и точно за това могат да предложат по-добри цени на абонатите си. Колкото до Турция - на Виваком офертата е за 5.90 на ден, ама има 500мб, на А1 са 200.. Горе-долу са изравнени условията за там.. Само Теленор нямат такива предложения, а имат в Сърбия и Черна гора оператори от тяхната група.. Понеже ходя понякога в Сърбия да карам сноуборд, винаги си взимам предлатена карта от там, но иначе с кеф бих си плащал по 2, дори и 4лв на ден.. Така или иначе ги давам горе-долу толкова по стартови пакети и ваучери.. Иначе верно те е страх да се обадиш.. Или ако случайно си оставил data roaming включен дори и за 1 минута :D
  mishobehar
 • На 5 човека да е полезно това, което тук се обсъжда, при следваща екскурзия, а те са евтини, пак е много добре. А колко хора ще го намерят през Google, дори си нямате представа.
  tzincbg
 • Пътуват ама ... не влизат тук да обсъждат цените
  442eacivs
 • Ами явно защото на друго място не съм видял 10-15 човека да обсъждат кое било на далавера или не. Просто хора с много свободно време и малко финанси обсъждат как би било по-добре ако те управляват мобилните оператори.
  442eacivs
 • И ти колега не ме разбра. Аз говорех първо за Сърбия и Македония, където Виваком имат ДВОЙНИ цени (4 лв спрямо 2 лв на А1- Мтел), а мегабайтите са само 100 на Виваком и съответно 200 при А1. Другото за Турция допълних, че отново и там Виваком се излагат и тотално изостават ценово. Ето отново алтернативата, че нещо май не стана ясно. http://www.a1.bg/rouming-tarifen-plan-a1-europe-and-balkan Доста пъти говорих с оператори, писах им оплаквания и явно и други са го правили, та едвам успяха милите да свалят цените си
  r.clio
 • Не е за форума за всички е, петък го активирах и за двата номера които имам и в Събота и неделя го ползвах в Сърбия, то преди беше да те страх да се обадиш.
  sabin_zaimov
 • Този план само за форума ли е?:D
  Диян
 • Имах предвид обсъждащите във форума ако за тебе 10-15 човека са много ....
  442eacivs
 • [Quote]обсъждате и се ядосвате на цени все едно всеки ден пътувате до Западни балкани ?! [/Quote] Идея си нямаш колко много хора пътуват по тези дестинации - кой по работа, кой за хапване и пийване уикендите...
  algor
 • [Quote]Извинявам се, цената на пакета на Виваком не е 6 лв, а 5,90 лв.[/Quote] Колега, това е пакет, касаещ страни в ЕС и Турция, а Сърбия, Македония и т.н. липсват. Поне аз откакто се помня, Виваком нямаха никакъв пакет за Македония, а сега са добавили такъв за 4 лева на ден, но са само изходящи разговори и СМС в определени оператори само, докато при А1 са и входящи и изходящи. https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/rouming/paketi-za-rouming/roaming-west-balkans
  algor
 • Нещо ми се губи ... обсъждате и се ядосвате на цени все едно всеки ден пътувате до Западни балкани ?! 10 мрънкащи и недоволсващи всезнайковци и идиота които са компетентни по всички въпроси касаещи мобилни услуги цени и телефонни апарати.
  442eacivs
 • Само за сравнение минутите при Мтел ( А1) са 1000, а при Виваком 200. Да, интернетът им е повече на Виваком (500МВ спрямо 200МВ), но според мен на повечето хора биха им стигнали, още повече имайки предвид и цената. http://www.a1.bg/rouming-tarifen-plan-a1-europe-and-balkan https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/rouming/paketi-za-rouming/eu-roaming-daily-pass Извинявам се, цената на пакета на Виваком не е 6 лв, а 5,90 лв.
  r.clio
 • Идиоти (Виваком)! Още поне преди половин година Мтел (А1) предлагат повече за двойно по-ниска цена - 2 лв. Мисля че бяха отделно 100 входящи и 100 изходящи минути. Сега като чета са май общо, но има и 100 смс. Ходих преди месец в Турция. Аз трябваше на Виваком да заплатя еднократно месечна такса за пакета им 6 лв. и след това за всеки ден по 6 лв. (6+(7 х 6)=48 лв), а приятели на Мтел (7 х 2=14лв). Разлика 4 пъти.
  r.clio
 • Напълно съм съгласен с Вито. Затваряш и имаш 100 минути на ден, което си е супер оферта и интернет. Това е началото, скоро ще отпадне и за тях, както и за Европа. Сега са в преговори!
  apolon25
 • Е да де. Нали съм писал... Левче кефче входящо. Ама можеш да затвориш и набереш и да си ползваш 100те минути без да се набутваш допълнително. Не е лош пакетът предвид сегашните цени, особено на нета... 100МБ биха стигнали на ден поне за чат програмите и малко браузване.
  Вито
 • За инфо, от условията за ползване: Включените минутите в допълнителния пакет не са валидни за входящи обаждания. Входящите обаждания в роуминг се таксуват по цена на минута, приложима за съответната роуминг зона. Това е минимум "лека подигравка".
  alexandrov1