Скоро серията iPhone 12 ще работи с 5G мрежата на А1 (обновено)

Скоро серията iPhone 12 ще работи с 5G мрежата на А1 (обновено)

Преди малко А1 даде старт на своята 5G мрежа, което, признаваме си, беше малко неочаквано, а заедно с това компанията разкри и кои устройства ще могат да се ползват с нея. Според информацията новата мрежа поддържа флагманите на по-големите производители на крайни устройства, а в момента са присъединени модели на Huawei, ZTE, Xiaomi и OnePlus.

Не са посочени конкретни модели, но в сайта на компанията като съвместими са означени OnePlus Nord, Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi 10T Pro/Mi 10T, както и Samsung Galaxy Note20 Ultra. В момента A1 не продава 5G телефон на ZTE, но явно скоро ще пусне Axon 11 5G, който присъства в сайта с надпис "очаквайте скоро".

A1 обещава през следващите седмици да добави и съвместимите устройства на Samsung и Apple, което несъмнено ще зарадва мнозина. От сайта на компанията става ясно, че с 5G мрежата ще са съвместими всички модели от новата серия iPhone 12, a освен това очакваме и поддръжка на Galaxy Z Fold2 и Galaxy S20 Ultra, които също имат 5G възможности.

Ново (30.11 10:34)

В сайта на A1 вече има секция със съвместимите телефони, която разкрива, че засега с 5G мрежата работи само Huawei P40 Pro. Скоро се очаква съвместимост с Xiaomi Mi 10T Pro, Mi 10T Lite и Mi 10T, OnePlus Nord, Samsung Galaxy Note20 Ultra и Galaxy S20 Ultra. Интересно, но от страницата е изчезнало споменаването на устройствата на Apple - дали това означава, че те няма да работят с 5G мрежата или просто компанията не е трябвало да го разкрива в аванс?

Ново (30.11 11:37)

От A1 потвърдиха, че телефоните от серията iPhone 12 ще бъдат съвместими с 5G мрежата, но тъй като активирането на функцията ще стане по-късно спрямо другите обявени устройства, компанията е решила да премахне споменаването им от 5G страницата, за да не подвежда потребителите. A1 очаква да спази предварително обявения времеви диапазон за осигуряване на съвместимост, макар че той не беше много конкретен - при обявяването на мрежата компанията посочи, че това ще стане през следващите седмици.

  • Интересно, но в страницата на A1 за 5G вече не се споменава съвместимост с устройствата на Apple. Дали не е трябвало да го обявяват в аванс заради някакви условия на Apple?
    chilko