A1 и Telenor с дарения за болници

Докато се борим с епидемията от коронавируса, много компании решиха да помогнат на здравната система в страната чрез дарения. Два от телекомите също обявиха безвъзмездна помощ за някои здравни заведения. Първа беше A1, която предостави на УМБАЛ „Александровска“ средства за закупуване на пет дихателни апарата, които ще помогнат при лечението на болни от COVID-19.

Очаква се новото оборудване да пристигне в лечебното заведение в рамките на три седмици. Стойността на дарението надвишава 220 000 лева, а дихателните апарати ще останат собственост на здравното заведение след края на пандемията от коронавирус и ще се използват за лечението на пациенти с респираторни и други заболявания.

Telenor също се включи, като обяви, че ще дари безвъзмездно средствата за закупуване на част от медицинското оборудване на ново отделение за интензивно лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, в което ще се лекуват болни от COVID-19. Става дума за приблизително 200 000 лв., които ще отидат за закупуване на 15 специализирани легла за интензивна грижа, 45 инфузионни помпи и 15 монитори, необходими за ефективната работа на отделението.

През последните дни трите големи телекома предприеха редица стъпки, за да помогнат на останалите вкъщи свои клиенти. Компаниите осигуряват различни бонуси, които включват мобилен интернет, телевизия, безплатни минути и други дигитални услуги. Операторите призовават и своите клиенти да се възползват от многобройните алтернативни канали за самообслужване и така да ограничат контактите си.

  • Ето това е хубава новина вече, браво и на Теленор!
    Ванката