A1 смени името на мрежата си в подкрепа на борбата с коронавируса

В продължение на кампанията си за борба с коронавируса, А1 въведе иновативен начин да ни напомни да си останем по домовете. Телекомът преименува мрежата си на A1 BG #STAYHOME, което ще бъде видимо на екраните на всички клиенти.

Тази инициатива допълва предложените разнообразни бонуси, до които абонатите на А1 вече имат достъп. Те включват 10 000 MB мобилен интернет, над 200 ТВ канала, 1000 MB интернет в роуминг в ЕС, безплатен трафик към платформата Уча.се и безплатен достъп до решението за видео конференции Eyeson.

Компанията дари и над 220 000 лева на УМБАЛ „Александровска“, за да закупи пет дихателни апарата. От А1 съветват клиентите си да се възползват от различните онлайн канали за самообслужване, вместо да посещават физически магазини.

 • Ето това имах предвид под разводняваме. Аз, предполагам и npet, говорихме за различни неща от икономилата на България. Работя в държавна фирма, с активи съизмерими с такива на голяма западна и все пак да споделя, че дори нямаме легални офис пакети на компютрите, камо ли достъп до Teams или Cisco Webex. Ползвам Либре Офис, поне да ми е чиста съвестта.За каква работа от дома говорим въобще?!?!?!

  EDIT:
  Ето така се прави (никога не съм си представял, че ще дам за пример Узбекистан...).[attachment=0]86982F0B-5765-4928-B6FF-98712F41C108.jpeg[/attachment] ref: https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-uzbekistan-idUSL8N2BF0JZ
  NSWDG
 • -
  npet
 • "над 55-60г. и имаш кредити" - на тези години банките не дават кредите. Само лихварите с бързите пари. Много грешиш, точно пенсионерите са едни от най-желаните кредитополучатели, пенсията им е "сигурна" и постъпва по сметка в банката. Освен това ако изтеглиш ипотечен кредит на 30-40 годишна възраст, може да го изплащаш докато станеш на 60-70, че и повече години.
  Mihail_
 • -
  npet
 • Пари - би трябвало на тези години да имаш спестявания. Ако нямаш... това говори за лоша финансова култура. И как да имаш спестявания, след като заплатите са ниски, цените високи и инфлацията расте непрестанно?
  Не може всички да сме програмисти в София - избийте си го като мисъл от главата. За една и съща работа в столицата и някой друг град - заплатата е различна (в ползва на столичани естествено).
  centur
 • -
  npet
 • @NSWDG
  Идеята е да работиш от дома (ако е възможно) или да ходиш на работа и после да стоиш у дома.
  Дори и да останем (някои) без работа, има помощи за безработица. Все пак пак се осигуряваме, нали?
  Приятелю, в много малко сфери от икономиката и то не производството, може да се работи от дома. Ако си над 55-60г. и имаш кредити, да останеш безработен е равносилно почти на смърт. С тези 60% от НОИ максимум за 1 година "не може да се свъжат двата края". Въобще даже не се и надявай да те наемат другаде на работа в сегашната ситуация. Изхода е съвсем друг. :!:
  Rumm
 • @npet. Имам какво да отговоря на това, което казваш, но смятам, че ще разводним темата. Моята работа позволява да я върша 50% от вкъщи. Отгоре на всичко съм и на 5 минути пеша от офиса. Но въпросът не в това. Това, което твърдим аз и ти са две различни неща, за което има отделни призиви. Мен ме дразни конкретно “останете си удома”. Никой не казва с какво основаное да ида при директора и да му кажа “Шефе, пусни ме да си ходя - страх ме е/не се чувствам добре/така препоръчват.”.
  NSWDG
 • -
  npet
 • А някай щв каже ли, аджеба, как да стане това? Всичко гърми да си останем удома, но никой не казва по какъв параграф. Отпуск, болничен,самоотлъчка? Ако съм без клинична картина и остана на дивана , А1/телевизиите/интернет ли ще ми поемат разходите или Боко Цървула и кликата. Нямам нищо против да бъда отговорен (всъщност имам, ама не съм длъжен да ми харесва, а просто да го направя), но и работодателят ми не е длъжен да ми влиза в положение един месец. На призива “Бъдете отговорни — останете си удома”, аз отговарям “Бъдете държавници и мениджъри на място и НАРЕДЕТЕ как да се случва това”.
  NSWDG
 • Според мен сега ще има безброй неразбрани, които да питат какво е това. Иначе ще е много добре да въведат системата за известявания при бедствия. В САЩ е много популярна. Пращат съобщения за бури, урагани, снегове...
  zazabg32
 • Добър PR. Поздравления
  Kuzmanow