Audi разработва електрически скутер

Audi разработва електрически скутер

Audi представи концепцията си за електрически скутер с името E-tron, който може да бъде използван и като скейтборд. Устройството е с четири колела и достига максимална скорост 20 км/ч, а теглото му е 12 кг. С един заряд на батерията скутерът може да измине до 20 км, като се очаква той да се появи на пазара през следващата година с цена около 2000 евро. Компанията може да предложи модела като подарък към електромобилите от серия E-tron.

За разлика от стандартните скутери, при които тялото трябва да е обърнато в посоката на движение, при E-tron можете да стоите и настрани, а управлението може да става само с едната ръка. Със завъртане на дръжката се ускорява и спира, а свободната ръка може да служи за сигнализация при завиване. Батерията е вградена в дръжката на устройството, като е наличен малък дисплей, който показва нивото на заряд. Добавена е възможност за зареждане на батерията при процеса на спиране, като се използва кинетичната енергия.

Скутерът може да бъде сгънат при необходимост за транспортиране или складиране. Той разполага със светлинна сигнализация, включително стопове и дневна светлина. Налична е Bluetooth свързаност за персонализиране на някои функционалности и за защита срещу кражба. Сред другите автомобилни производители, които имат интереси в тази област, са VW, която вече предлага електрически скутер, и General Motors, която произвежда електрически велосипеди.

Източник: Audi

Оферти на деня

  • - Какво караш? - Че как, новото електрическо Ауди. (ама скутер) :)
    board