Безжичните слушалки са популярни, но това не ги прави по-добри от жичните

Безжичните слушалки са популярни, но това не ги прави по-добри от жичните

Популярността на Bluetooth слушалките расте, което се дължи и на решението на много производители на телефони да премахнат 3.5 мм жак от своите продукти, но това не означава, че са по-добри от жичните си аналози. Със сигурност са по-удобни, защото ни освобождават от кабелите и позволяват да се движим по-свободно, но класическите слушалки все още имат преднина по-отношение качеството на звука.

Това показват и тестовете на сайта SoundGuys, които разкриват, че всеки Bluetooth кодек има недостатъци, които водят до влошаване на звука, и стигат до заключението, че безжичните слушалки все още не могат да осигурят качеството на жичните. Безжичният звук се разви много през годините, а последните опити на Qualcomm (aptX HD) и Sony (LDAC) стопяват преднината на жичните слушалки, но дори и те все още не могат да осигурят същото качество.

Това едва ли е изненадващо, но така или иначе повечето потребители не могат да уловят разликата особено ако са на възраст 24 години, имат загуба на слух в някаква форма или около тях има външен шум. Това е и причината безжичните слушалки да са по-подходящи за пътуване или придвижване в шумна среда, а за ползване у дома или на тихо място с намерение за наслаждаване на музиката класическите слушалки все още остават ненадминат избор.

Повече резултати от тестовете на SoundGuys можете да намерите тук.

Оферти на деня