Детайлни рендъри показват Huawei Mate 30 Pro от всички страни

Детайлни рендъри показват Huawei Mate 30 Pro от всички страни

На 19 септември Huawei ще разкрие всички подробности около серията Mate 30, макар че вече научихме много детайли за основните устройства в нея. Видяхме и снимка, която разкри интересното оформление на четворната основна камера в Mate 30 Pro. Докато чакаме премиерата, @Onleaks и сайтът Pricebaba ни осигуряват серия от компютърно генерирани рендъри на модела, които са базирани на CAD файлове за производители на аксесоари. Те не са 100% коректни, но осигуряват добра представа за външния вид на устройството.

Кадрите показват Huawei Mate 30 Pro с конструкция от метал и стъкло и центрираната кръгла зона за основната камера, която очакваме да предложи 4 сензора - 40МР основен, 40МР с ултраширокоъгълна оптика, 8МР с телефото леща и 3D ToF сензор за боке ефекти. Светкавицата е изнесена встрани от камерата. Отпред виждаме дисплей със силно извити страни и изрязване за системата за 3D лицево разпознаване. Върху корпуса обаче не се забелязват бутони за контрол на звука, но това може да се дължи на рендърите.

Върху горната страна се вижда инфрачервен порт, а долната страна има конфигурация като на P30 Pro - USB-C порт, слот за карти и решетка за говорител. Стандартен жак за слушалки липсва, но това не е изненадващо. Според информацията устройството е с размери 158.1 x 73.6 x 8.7 мм, но при камерата дебелината се увеличава до 9.7 мм. Според досегашните слухове Mate 30 Pro ще предложи чипсет Kirin 990 с 5G възможности и батерия с капацитет 4500 mAh и зареждане при 55W. Засега обаче, заради продължаващите санкции на САЩ спрямо Huawei и ограниченията за работа на американски компании с китайците, устройството няма да включва услугите и приложенията на Google.

Източник: Pricebaba

  • Интересно, до този момент няма информация за другия/те модели - Mate 30 и евентуално 30Х ?!
    elias1