Електронна книжарница от "М-Тел" предлага над 300 книги

Електронна книжарница от
От днес любителите на четенето имат още едно място, откъдето могат да се сдобият с любими и интересни заглавия. Стартира услугата М-Тел eBook, която дава електронен достъп до над 300 книги - учебни помагала, специализирана литература, заглавия от българската и световната класика и бестселъри. Всички заглавия са на български език и се предоставят в партньорство с издателство "БГ книга".

Чрез М-Тел eBook феновете ще спестят време за търсене на книгите в книжарници или за чакане на тяхната доставка, както и средства - платените дигитални издания са с близо 30% по-изгодни от хартиените копия. Напълно безплатно могат да бъдат изтеглени всички книги, които са включени в задължителната програма за изучаване в училищата, като правата на авторите и издателите са гарантирани.

Феновете на българската и световната литература ще могат да изтеглят безплатно или да купят любимата си книга директно от електронната страница на телекома. Всички безплатни книги са достъпни и за мобилни устройства през портала Vodafone live!. Едновременно с пускането на услугата "М-Тел" започва да предлага и първото устройство за четене на електронни книги Pocketbook 603 с вграден 3G модул, което ще е налично в търговската мрежа до броени дни. Чрез Pocketbook 603 всеки читател ще може директно да изтегли книги от М-Тел еBook и да ги чете навсякъде и по всяко време. В сайта си операторът предлага и безплатен софтуер, който ще превърне всеки нетбук, таблет или смартфон в електронна библиотека.

 • Явно нещо си се объркал : http://www.mtel.bg/ebook/store/index.php?page=8 На супер лесно място е в сайта! И са на цени по-ниски от книжните варианти. И още нещо - между "стари" и "класика" има голяма разлика ;) Също разбрах, че книгите, които влизат в учебния план ще са безплатни! Аз не знам някой друг да е стимулирал четенето сред младите така активно, както мтел го прави с тази кампания. (yes)
  Therisa
 • Аз точно така разбрах за книжарницата - линк на първа страница. http://www.mtel.bg/ebook/index.php Има доста неща за доизкусуряване. Пък и можеше да са по-активни с ПР кампанията - има толкова форуми, блогове и специализирани сайтове, посветени на е-книгите и е-рийдърите. Да не говорим за блоговете, в които хора пишат за прочетените книги. Ще се разчуе, бавно и славно.
  metesator
 • Отново същата схема: Мтел правят луда кампания, пускат реклами , информация по тематични сайтове, а на техния сайт няма и дума за тази книжарница. Нормално, за тях ... Би трябвало като стартира една кампания първото нещо, което да се обнови да е техния собствен сайт. и на заглавната страница да има "Имаме нова е-книжарница ! " но трябва да се мисли ... а мисълта не им е много присъща уви :)
  Ghost1
 • Не си прав, излишно търсиш конспирация. С читанка.инфо случаят беше на друга основа - издателите се дразнеха на качените нови книги, заради което в действителност губеха пари и издателската дейност се обезмисляше в известна степен. Аз донякъде ги разбирам. Едно е да качиш стара книга от 90-те, която вече се намира само в кашоните или класика на Вазов и Добро Войников - това е хубаво, полезно и не пречи на никой (освен на изд. Труд, които искат да продават онлайн стари книги с изтекли права, маскирайки сайта като образователен). Но да дебнеш кога ще излезе новият Дж.Р.Р.Мартин или Хари Потър и да го качиш онлайн на третия ден след появата му - това не е хубаво. И наистина обезмисля труда на издателя - купуване на права, превод, коректор, редактор, реклама и разпространение. На фона на смешните български тиражи (и високи цени, заради което), 50-100 загубени клиенти са [B]много[/B]. Но да говорим за е-книгите от Мтел ;) Инициативата е похвална. Старите книги няма да са скъпи, а може бе и безплатни. Новите - на цена под пазарната за хартия. Това е хубаво. В Амазон, например, електронните нерядко са по-скъпи от хартиените, особено специализираната литература.
  metesator
 • Сега разбирам защо се опитаха да спрат chitanka.info. Хубаво, че както обикновено се провалиха, така че това с плащането ще си остане в сферата на пожеланията. :)
  mkpetrov