Ексклузивно: Снимки на новата корпоративна идентичност на "М-Тел"

Ексклузивно: Снимки на новата корпоративна идентичност на
Ако сте потребител на "М-Тел", през последните седмици сигурно сте установили, че много от магазините на оператора са затворени за ремонт. Съвсем скоро обаче той ще приключи, а когато това стане, компанията ще представи новата си корпоративна идентичност, подготовката за която е и основната причина за затворените обекти. Благодарение на потребител на Mobile Bulgaria вече имаме и снимки на новото лого на оператора и знаем новия му слоган. Кадрите са заснети пред магазин на компанията и показват новите лого и слоган, закрити с материал, който за наша радост е достатъчно прозрачен, за да покаже намиращото се под него.

Както може да се види, промяната в логото е драстична. В центъра му отново е стилизираната буква М, но този път с напълно различна форма, изградена от преплетена лента. Думата tel вече е в червено, а новият слоган, изглежда, ще бъде "повече за теб" вместо досегашното "това е твоят глас". Засега нямаме повече подробности за ребрандирането, но предполагаме, че то ще бъде официално представено съвсем скоро - на 15 септември "М-Тел" има рожден ден.

Последната промяна в логото на "М-Тел" беше направена в началото на 2009 година, когато компанията освежи корпоративната си идентичност, като добави лек, но забележим 3D ефект към логото си и потъмни леко цветовата му гама. Тогава операторът сподели резултатите от изследване, от които стана ясно, че от всички предложения за промяна потребителите са избрали старото лого. Те били привлечени от типично изписаното М, което като най-разпознаваемата част на марката накара компанията да запази формата му и да го освежи леко.

http://www.mobilebulgaria.com/forum/406610/1/1/0/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D0%BC-%D1%82%D0%B5%D0%BB

Ново
В отговор на нашето запитване от "М-Тел" съобщиха, че в момента нямат коментар на снимките.

Ново 2
По-добро изображение на логото може да видите тук.

 • Чудих се на какво ми прилича това ново лого.... дали на жици или на ...... прежда? :D
  radi76
 • [Quote]A слогана е "Повече за теб"[/Quote] И да беше "По големия е за теб" нямаше да сбъркат:D а логото е отврат(no)
  rado243
 • На мен определено не ми харесва..... здраво са се оплели в жиците :D
  radi76
 • отврат... Да си го бяха направили логото със шрифта който ползват дет метъл бандите.
  Nikotin666
 • Ето го A слогана е "Повече за теб"
  board
 • и пак се трият мнения както дойде на око...
  [BG]Agent_Kowalski
 • Не знам защо, но на мен новото лого ми напомня на това за солидарност с болните от СПИН.:D:D:D За сравнение отдолу снимката на колегата от другата тема.
  г-н Двутактов
 • Аууу колко загадъчнооо... на час по лъжичка а? хахахах
  Paffkata™
 • Ще издам цвета. А той е 4004 по RAL стандарт
  pakostnik
 • [Quote]Автор: mishobehar Съгласен съм с теб, но кой е казал че М-Тел няма да излезнат и те с нова промоция около новата идентичност на компанията и смяната на логото... [B]Логично е да го направят[/B]...[/Quote] Логика и Мтел :D:D:D Логика и България .........., две думи който са несъвместими в изречението :D Мисля че само ПИАР без никакви по-изгодни оферти за потребителя ще да е това ;) Дано да греша, но едва ли :)
  Capo_69
 • А на мен ми прилича на чифт мъжки тестиси - да не си сменят името на "Ташак-тел" (woo)
  Воден-дух
 • [Quote]оле личи си че нищо не знаете (говоря за някои хора дето казаха аз не съм на мтел ползвам боб) значи боб е на мтел използва мрежата на мтел и т.н никъде не присъства марката мтел защото се опитват чрез боб да си върнат клиентела а с виваком не се знае че май нещо не се получава с продажбата им глобул айде моля ви се та те са най напред с номерата. Мтел са голям играч на бг пазара даже бих казал най големия. Мтел собственост на мобилком австрия, Глобул на космоте (гърци) които пък бяха купени от дойче телеком Виваком се продава и не се знае собственикът. Та бобчовци на мтел сте![/Quote] Брейй добре, че си ти, та да ни светнеш чия собственост е Боб... Ти ако не четеш договорите, които подписваш ние ги четем. Ти ако си купиш Волво после Форд ли ще разправяш, че караш бе?! Явно по твоята логика съм на Telekom Austria. И да те светна, че Боб-а не знам колко краде клиенти от Виваком и Глобул, ама колкото краде от тях толкова взима и от Мтел. А това за онези с тризъбеца в Мтел дето колят и бесят е нежелан, но и неизбежен ефект, защото всеки клиент на Боб може да избяга още на момента без каквито и да било неустойки. И понеже си мислиш, че успеха е константа сети се какво става с Нокиа и ще разбереш колко бързо и страшно е да паднеш от високо. Така че с политиката, която водят Виваком и Мтел нищо чудно скоро да имаме размяна на водачеството.
  nmnikolov
 • оле личи си че нищо не знаете (говоря за някои хора дето казаха аз не съм на мтел ползвам боб) значи боб е на мтел използва мрежата на мтел и т.н никъде не присъства марката мтел защото се опитват чрез боб да си върнат клиентела а с виваком не се знае че май нещо не се получава с продажбата им глобул айде моля ви се та те са най напред с номерата. Мтел са голям играч на бг пазара даже бих казал най големия. Мтел собственост на мобилком австрия, Глобул на космоте (гърци) които пък бяха купени от дойче телеком Виваком се продава и не се знае собственикът. Та бобчовци на мтел сте!
  gomax
 • какво се учудваш? този и някои други профили са дежурни тролски регистрации в които пише този който е свободен от смяна в магазина. независимо от пола.
  AVKansazov
 • На мен ми е интересна причината за премяната. Дали измърсената козина (особено между 09.2010 - 07.2011) или някаква промяна в собствеността или съвместни контракти за предлагане на услуги на или лицензирани от друга компания/оператор? Например Vodafone... @[B]nairobi[/B], Да оставим колко "лош" бил мобилния нет на Виваком (който ползвам на 2 SIM), за теб ми е интересно, последно жена ли си, или мъж? Пишеш спреженията на глаголите ту в мъжки, ту в женски род. :|
  Sage
 • [Quote]или поне[u] [B]не е ограничавана[/B][/u] до степента на свиваком и грабул до абсурдните 64/[B]128kbps[/B][/Quote](woo)(woo)(woo):X:X Ти наред ли си(angry) При вива ограничението е на 128kbps:P а при ментел почти всички са на 64(no)(no)
  rado243
 • Прилича на женски полов орган? Сериозно, какво точно мислят? Не съм им клиент от 8 години, но все пак ...
  19Krpm
 • Абе не знам как ще връщат клиенти, ама вече и роднините ми, които до скоро изобщо и не си помисляха да се махат от Мтел са решили да преминат на Виваком. Аз преди 3 месеца минах на СуперБоб и баща ми по моите стъпки мина след има няма 1 седмица. Днес звъни брат ми да ме пита как точно става прехвърлянето, защото иска да прехвърли 4-5 номера от Мтел на Виваком. С това високомерно поведение още повече хора ще се махнат и ще сдадат позицията на оператора с най-много клиенти.
  nmnikolov
 • [Quote]Paffkata™: ограничение на скоростта на мобилния интернет след бързите мегабайти[/Quote] това е стандартна практика в целия свят и е заложена в общите условия, а и не случайно се казват "бързи мегабайти", даже до скоро ментел бяха единствените, които не ограничаваха скоростта след изчерпване на пакета (поне за някои абонати с които съм разговарял), или поне не е ограничавана до степента на свиваком и грабул до абсурдните 64/128kbps
  razr777
 • Виваком преди имаха рекламен слоган: "БТК за тебе е" или нещо подобно. Предлагам ментел да си сложат: "ментел - зад тебе сме" т.е. винаги готови да извъртят някой гаден номер, я автоматично преподписване (да, знам че отпадна), ограничение на скоростта на мобилния интернет след бързите мегабайти, я спъване на преносимостта или нейното бламиране по един или друг начин, я нов такт за отчитане 60/60 - на започнат интервал от 60 сек.... Сигурно забравям някое култуво нововъведение тяхно. А да щях да забравя - въвеждане на нова билинг неработеща платформа ощетяваща в крайна сметка крайния потребител с надписване на сметка и неработещ кредитен лимит, все нововъведения които са в ущърб на потребителя. Ако се върна по - назад те бяха в основата на забавянето на стъпването на 2-ия, а в последствие и 3-ия GSM оператор. За какво лого говорим?! Старото в интерес на истината е по-добро, а също така и стария слоган. Дано логото и девиза им да не е само въздух под налягане, а да има и материален смисъл за абонатите им.
  Paffkata™