Нови комбинирани оферти за ТВ, интернет и мобилни услуги от “Мтел” и blizoo

“Мтел” продължава с интеграцията на blizoo и поредната стъпка от този процес е свързана с ново портфолио от комбинирани оферти за телевизия, домашен интернет и мобилни услуги, които ще се предлагат в магазините и на двете компании. В допълнение клиентите вече могат да заплащат сметките си във всеки магазин на “Мтел” и blizoo. Налични са 5 двойни пакета за интернет и телевизия с промоционално намаление от 50% на месечната такса за първата година при подписване на нов двугодишен абонамент, а освен това са добавени и 5 тройни пакета, които комбинират телевизия, интернет и мобилна услуга. Самостоятелните оферти за домашен интернет също ще се предлагат с намаление от 50% от месечната такса за първата година на двугодишен абонамент и включват до 200 Mbps интернет скорост.

 • Качествотото няма да се повиши, това го знам от опит, когато сбозиха spnet и като цяло намалиха скоростите, защото мрежата на мегалан не ги поддържа, към това мога да спомена и tivia. Възвращаемост и печалба могат да имат и от икономия на мащаба, но те искат бързи пари. @goplay89: Надявам се да няма уеднаквяване на скоростите, защото те при всички положения ще изберат по - ниските. Правили са го вече.
  vladovn
 • Голямата компания си е друго нещо.Преди бях на Близу,не съм имал никакви забележки.От 2 години съм на малък местен оператор,като цяло са добре,но откакто съм абонат не са пипнали нищо откъм програми,направо заспаха.
  zaboraboy
 • Вече промоционалните условия, ще бъдат както при близу за двойни и тройни услуги (не съм сигурен за единичните услуги), само че вместо за 3 или 6 месеца с 50% (понякога и повече %) намалена такса, ще са 12 месеца (и останалите 12 на стандартна такса). Мисля, че няма да пуснат промоционална такса за целия срок на договора, или поне не в близките няколко месеца, докато не се слеят нацяло компаниите и клиентите на едните не бъдат наляти в системата на другите напълно. @goplay89, скоростта на ъплоуд при доксис системата е ограничена до 6-7 Mbps, заради самия доксис приемник, самото устройство не позволява по-висок ъплоуд, иначе ще пуснат 1:1 dw/up скорости и те.
  Wallker
 • Напротив, примера ми е удачен, но ти не разбираш какво искам да ти кажа. При Топлофикация е заварено положение, няма договори, няма нищо и си плащаш като поп - до живот. Тук ти се предлагат едни условия, които Ти не си длъжен да приемаш и подписваш!!! Нормално е цените да се вдигат Владо, купуват се мрежи, инвестират се огромни средства, от които се очаква възвращаемост плюс печалба. Това са търговски дружества, а не социални грижи. Аз лично очаквам да се вдигне качеството на услугите, след като хората са доволни от Близу, мисля, че са на прав път. Имам една година договор още, и до тогава ако направят премиум предложението промоционално на 25лв. за целия срок на договора, ще ме задържат като клиент. Пък може да се появят и по-интересни оферти дотогава.
  Ванката
 • [B]На мен не ми допада също и това, че всеки си плаща, а всеки получава различни по параметри интернет услуга - това си го имаше и когато Близу функционираше като единица. Става въпрос за съотношението между download и upload - тези, които са на ЛАН ( оптика ) 1:1 25Mbps DW, 25Mbps UP примерно, в най-лошия случай 1:2...докато при Docsis upload-а е максимум 5-6Mbps, ако щеш и 200Mbps ползвай. За мен това си е чиста неравнопоставеност между клиентите и още преди Близу като закупуваше интернет доставчици "на килограм" се "извиняваше" с това, че мрежата и технологията не им го позволявала да бъде по-висок upload-a, докато други си сърфираха с оптика и плащаха същата сума, както docsis клиентите им! Нужно бе уеднаквяване на параметрите на всеки или различно заплащане, но като гледам нещата са си все така непроменени.[/B]
  goplay89
 • Стига си ревал за тази "екстра" защото съм си патил от нея - временното прекъсване увеличава срока на договора!Имаш си глава на раменете сам решаваш какво ти е изгодно, това че правиш "великото преселение на народите" 2 пъти годишно си е твой проблем.Щом не ти харесва намери си някой друг който предлага това... ако намериш.
  AVKansazov
 • Не подхождам грешно аз, а просто ти вече си баламосан! Трабата няма как да ти я отрежат временно, защото ще спрат и на други хора. Точно за това, там няма обвързващ договор (в смисъл не те ограничават, както при операторите)... като не ползваш, не плащаш.. примера ти е неудачен, пробвай с нещо друго! Ти прекарваш 90% от времето си в София, окей, нищо лошо. Но, аз пък си водя семейството два пъти годишно по за 1-2 месеца на почивка в друг град/държава (макар и за по кратко време и по-рядко), така че ако искат да ме задържат като техен клиент, те трябва да бъдат гъвкави. Цената, наистина е добра, но щом досега съм плащал повече пари и съм имал всяка услуга отделно, значи аз съм финансово способен да плащам такава сума всеки месец, но като всеки друг гледам да взема най-евтиното за мен, което и да ми е най-изгодно като предложение. В случая, този план ценово ме устройва, но няма гъвкавост, която търся не само аз, но и много други семейства. Ако не предложат тази гъвкавост, те ще загубят клиенти и на мен ще ми е все тая за тях, защото за мен няма значение на кой оператор ще съм, ако получавам каквото искам. П.С. Сега им е простено, защото в близу работят с една програма по един начин, а в мтел с друга програма по съвсем различен начин. Ясно е, че се изисква време за да бъдят нагодени двата начина на работа в един по-лесен начин за всички работници, същото важи и за терминологията на 2-те фирми. И в началото очаквам да има и незадоволитени планове, и такива на които просто не можеш да откажеш не. Надявам се нещата в бъдеще да им се получат и въпросната гъвкавост да я добавят.
  Wallker
 • Няма уловки и прецаквания - напълно реално вдигат цената на интернета. 50Mbps от 10лв. става 15 - 50% увеличение за година и половина. Предлагам да свалите розовите очила и да се огледате за реалността около вас.
  vladovn
 • В реда на тези мисли имам чувството, че и без пари да се появи някаква услуга, отново ще има недоволни и ще търсят под вола теле с уловки и прецаквания... Тая теория на конспирацията съсипа много здрави психики, ама напоследък все повече хора се увличат по нея, вместо да си преценят какво точно искат и от какво имат нужда, да си прочетат проекто договорите и ако им изнася да подпишат с кеф. А ако не им изнася, да си потърсят друг доставчик, където ще са хепи с неговите условия. :) По-лесно за българина е да се оплюва всичко, вместо да се мисли градивно и да се търсят позитивите навсякъде около нас.
  algor
 • Лично за мен не е проблем. Работя и живея в София 90% от времето си, а почивам две седмици, през които обикновенно не съм в страната. Много погрешно подхождаш. Ако зимата изкарам в Гърция, и тия 3-4 месеца няма ли да плащам тръбите на Топлофикация - София? Айде стига глупости, договорът си е договор, като не ти изнася - не подписваш!;) Как една оферта не одобрихте, бе? Хората инвестират, купуват мрежи, разширяват бизнеса си, нормално е и да се пускат и нови предложения. Пък и никой не Ви насилва да разписвате.:)
  Ванката
 • И кое му е якото? Ако решиш да отсъстваш за някакъв период от време от дома (примерно си на почивка в друг град за 2 месеца), не можеш да спреш услугите временно (примерно 2 месеца), а трябва да плащаш като поп! Дори и да пуснат такава опция, ще спрат и 3-те услуги, а не само тв+нет, и така ще си останеш без телефон... Дори и да пуснат въпросната функция, технически няма да бъде възможно да спреш временно някоя от услугите (нет или тв или мобилен телефон), защото се водят като една услуга с един договор в системата. Такава опция при blizoo има и Мтел сега ще я осерат, и не само нея, а и много други плюсове! Не се подлъгвайте по ниската цена на тройните пакети!
  Wallker
 • Подготвят телевизията за офертите, днес пресканирах каналите на телевизорите, увеличили са ги до 254(бяха 208 ) след 200 има много нови включително HD но за мен са заключени. И кога ще си обновите тъпите емотикони - между 8 ) и 8) има голяма разлика (no)
  AVKansazov
 • Техния отговор ще се забави. Рекламират оптика, но много често до дома идва utp кабелче, а суичовете по входовете нямат гигабитови портове.
  vladovn
 • като гледам доставчици като зоната http://thezone.bg/ в Плевени и Свищов предлагат 222Мбита или нетуоркс в Русе с 200Мбита. Вече и мтел вдигна до 200Мбита, сега очакваме отговора на Виваком :-)
  zazabg
 • А преди година и половина беше 10лв. на месец. Явно са натрупали достатъчно клиенти според техните представи, които никога и за нищо на света няма да ги сменят.
  vladovn
 • Ако пуснат Мтел премиум 200 (200+ канала и 200mbps) промоционално на 25лв. за целия двегодишен договор, ще е най-доброто предложение на пазара. Сега разгледах по-обстойно офертите им в кобинация и бих казал, че са много апетитни. Най-много ми хареса комбинацията Мтел микс премиум, където получаваш всичко за 60лв. (200+ канала, 200mbps и Безкрай 2XL). Разбира се, добра оферта е и Мтел микс разширен + 100mbps. за 46лв. всичко.(yes) Браво, добри са си офертите!
  Ванката
 • До колкото знам при близу HD каналите си ги плащаш допълнително,а при нас не. дали е така ти ще кажеш,не съм напълно запознат
  Диян
 • [Quote]45,малко ли са?[/Quote] Ами, като имаме предвид, че "цепи мрака", 45 на фона на 62, са доста по-малко :D.
  Станнислав
 • 45,малко ли са?
  Диян
 • [Quote]Networx Bulgaria цепи мрака по брой HD канали [/Quote] Цепи, цепи, колко да цепи? Колко са HD каналите на въпросния доставчик?
  Станнислав