Облачни и хостинг услуги за малкия и среден бизнес

Облачни и хостинг услуги за малкия и среден бизнес

Макар преди години присъствие в интернет да не беше задължително за успеха на един бизнес и то можеше лесно да се пренебрегне, това отдавна вече не е така. Глобалната мрежа се е превърнала в жизненоважна среда не само за бърза и ефективна комуникация с клиенти, но и за търсене на нови партньори и възможности за разрастване и подобряване на дейността.

За много от фирмите, които не са представени в интернет, онлайн присъствието сигурно звучи като нещо, изискващо специализирани технически познания и много средства, но през годините ситуацията се промени коренно. Вече е възможно лесно да се сдобиете с хостинг услуга, която да конфигурирате с няколко клика на мишката и да получите всички онлайн услуги, от които се нуждаете срещу малка месечна такса.

Подобни решения носят и други допълнителни бонуси, които позволяват на сайта ви да бъде по-защитен и да се отваря бързо от всяка точка на земното кълбо. Точно такива са новите облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти на VIVACOM, за които компанията смята, че ще са идеални за малки предприятия, стартъпи и създатели на сайтове. Като цяло това са организации с ограничени ИТ ресурси, които без наемане на експерти получават достъп до нови технологии, които биха могли да помогнат за увеличаване на продажбите им.

За начало всички услуги се поръчват и управляват онлайн на адрес hosting.vivacom.bg, което улеснява значително работата с тях. В списъка с налични предложения откриваме споделен хостинг, e-mail хостинг, управляеми облачни VPS сървъри със cPanel или SPanel за лесно и автоматизирано администриране на сайтове и електронна поща, управлявани от клиента облачни VPS сървъри, регистрация на домейни, SSL сертификати и дори възможност за наемане на физически сървъри, за което писахме в началото на годината.

VIVACOM обаче добавя допълнителни бонуси, които правят предложението още по-атрактивно. Компанията осигурява безплатно преместване на всички сайтове на клиента, денонощна и целогодишна поддръжка по различни канали за комуникация, двойна резервираност за висока сигурност и надеждност, ежедневен бекъп на данните, постоянен мониторинг на сигурността и известяване при проблеми, гъвкава промяна на услугите по всяко време, заплащане само на използваните ресурси (при Cloud VPS) и дейта центрове в България и САЩ.

От услугите може да се възползва всяка бизнес организация, която ползва мобилна услуга от VIVACOM, а освен това за тях не е нужен договор, така че липсва дългосрочно обвързване и неустойки при прекъсване на ползването. Решенията може да се активират веднага и нямат минимални месечни такси за ползване, а другата голяма полза е, че всички облачни и хостинг услуги са включени в една фактура с месечната сметка от VIVACOM. До края на годината компанията прави и отстъпка от 50 лева за своите клиенти при първата поръчка на споделен хостинг, e-mail хостинг, облачни VPS сървъри и наети сървъри.

Оферти на деня