Община Пловдив спря услугата на Lime в града

Община Пловдив спря услугата на Lime в града

Както вече писахме, вчера електрическите тротинетки на Lime започнаха работа в Пловдив, но се оказва, че скоро след това те са били спрени от движение. Според радио Фокус това е станало по нареждане на общината, защото проверка на местния инспекторат е показала, че формата няма разрешително за това, а освен това не е бил приет регламент за тяхното използване.

От общинската администрация обясняват, че на 28 септември на електронната поща на общината е било получено уведомително писмо за плановете на компанията да започне дейност в града, но не са били предприети административни стъпки за издаване на необходимите разрешителни. "Предстои среща с представители на фирмата, за да бъдат изяснени техните намерения и обстоятелствата за незаконно предприетите от тях действия и да намерим решение", коментира кметът Здравко Димитров.

Източник: радио Фокус

 • Както казах манталитет. Рядко има хора които искат всичко да им е подредено и да спазват правилата... Тва с паркирането е ужасно. В София цели ленти са заети от паркирани коли. После що имало задръствания. Друг е моментът, че българинът обича да си шофира, в семейството има по 4 коли, нищо, че три лъча метро има вече и в пиковите часове придвижването е много по-бързо с градския транспорт...
  Вито
 • Tо в България е трудно да дорасте човек за нещо, защото винаги си намира някой да забранява. Тротоарите разбити и пълни с коли, на пешеходната пътека ще се смачкат, ама 10 тротинетки са ни проблема. Ами ето ти още една причина такъв тип услуги да не съществуват на тоя етап. Първо да изградят инфраструктурата тогава да пускат тротинетките. Оня ден на светофара на кръстовището -Вапцаров - Черни връх до Кошарите, група идиотчета с тротинетки почти прегазиха чакащите на светофара. Пък да не споменавам, че на няколко пъти виждам и строшени тротинетки от тези под наем. Нито културата, нито манталитета ни са достатъчни за такива услуги. Ами тя и инфраструктурата за автомобилите е далеч от прекрасна ама не се въвеждат ограничения. Ганьо иска навсякъде с колата си да ходи и да може да паркира винаги пред входа всякаш това му е конституционно право. Ей на днес гледам някакви хора в Сливен протестирали, че ще се прави велоалея и довода им беше, че нямало да може да пресичат майки с колички понеже алеята била висока ( с други думи няма да може да преминават неправилно) и, че нямало къде да паркират колите. Тоест хората искат да си нарушават правилата, искат си кочината и това е.
  r3tr0
 • Нищо не са спрели, одеве видях поне 5 паркирани покрай кръстовищата в квартала и един дори караше с една от тях.Забавното е че също така днес видях към 5 Сяомита.Догодина като се стопли ще си купя от новите че моята умря - батерия има но не може да се включи(китайски боклук хмарт). И аз видях една до Mr.Bricolage.
  leleque
 • Нищо не са спрели, одеве видях поне 5 паркирани покрай кръстовищата в квартала и един дори караше с една от тях.Забавното е че също така днес видях към 5 Сяомита.Догодина като се стопли ще си купя от новите че моята умря - батерия има но не може да се включи(китайски боклук хмарт).
  AVKansazov
 • Именно де. Манталитет. Кой е виновен за тва, култура и възпитание липсва. После шофьорът бил виновен, разбира се има пияни и дрогирани боклуци, но за пресичащ на червено пешеходец няма как шофьор да е виновен. Прости закони на физиката, не може с щракане на пръсти колата да спре мигновено.
  И тея с тротинетките от къде на къде ще ми хвърчат по тротоарите?! Тва е място за пешеходци!!!
  Вито
 • Всяка сутрин и вечер виждам колко пешеходци идиоти минават на червено на пешеходна пътеха! И тва на едно от най-натоварените кръстовища Константин Величков и Александров... Да не говорим, че бабички под ръка с деца тичат по улицата! После блъснали пешеходец на пешеходна пътека, айде не на мене! Ами то пешеходците са и донякъде и шофьорите...Да не мислиш че някой който шофира без да спазва елементарни правила и да речем пък минава "на червено",като пешеходец ще тръгне да пресича само "на зелено",и където има маркировка :D Манталитет,какво да се прави....
  pretorianec
 • Всяка сутрин и вечер виждам колко пешеходци идиоти минават на червено на пешеходна пътеха! И тва на едно от най-натоварените кръстовища Константин Величков и Александров... Да не говорим, че бабички под ръка с деца тичат по улицата! После блъснали пешеходец на пешеходна пътека, айде не на мене!
  Вито
 • Няма да се плашите! Докато в България се оправят тротоарите,и манталитета на шофьорите (че да не те газят на пешеходната пътека)тротинетките вече ще са отдавна морално остарели и като услуга и като техника за да има смисъл някой да ги предлага вече! Направо ще минем на летящи у-ва,на отчет към РВД гр.София.
  pretorianec
 • Именно.
  Вито
 • Tо в България е трудно да дорасте човек за нещо, защото винаги си намира някой да забранява. Тротоарите разбити и пълни с коли, на пешеходната пътека ще се смачкат, ама 10 тротинетки са ни проблема. Ами ето ти още една причина такъв тип услуги да не съществуват на тоя етап. Първо да изградят инфраструктурата тогава да пускат тротинетките. Оня ден на светофара на кръстовището -Вапцаров - Черни връх до Кошарите, група идиотчета с тротинетки почти прегазиха чакащите на светофара. Пък да не споменавам, че на няколко пъти виждам и строшени тротинетки от тези под наем. Нито културата, нито манталитета ни са достатъчни за такива услуги.
  Ванката
 • Tо в България е трудно да дорасте човек за нещо, защото винаги си намира някой да забранява. Тротоарите разбити и пълни с коли, на пешеходната пътека ще се смачкат, ама 10 тротинетки са ни проблема.
  r3tr0
 • Да ги забранят и в София! Не да ми пердашат по тротоарите и да ми се правят на състезатели разни пикльовци. Да не говорим, че буквално ги хвърлят където им падне. Явно България не е дорасла за подобен тип услуга!
  Вито