Електрическите тротинетки на Lime вече и в Пловдив

Електрическите тротинетки на Lime вече и в Пловдив

От 3 октомври в Пловдив ще могат да се ползват споделените електрически тротинетки на Lime. Компанията посочва, че зоната на обслужване е от двете страни на река Марица. Северната част покрива пространството между бул. България, бул. Цар Борис Обединител III, бул. Марица и ул. Победа, а южната зона се простира между бул. 6-ти септември, бул. Източен, бул. Христо Ботев и бул. Васил Априлов. Цените за ползване са 1.20 лв. за отключване на скутера и 0.25 лв. за всяка минута каране.

"Щастливи сме, че въпреки пандемията, ние успяхме да осъществим своя план за разрастване в страната и да превърнем Пловдив в новия дом на микомобилността. В следващите месеци ще има все повече точки в България, където хората могат да използват само едно мобилно приложение за нуждите си от придвижване в градска среда, а именно това на Lime” - сподели Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България и Гърция.

За да използват скутерите на Lime потребителите трябва да изтеглят приложението за Android или iOS. След това през него могат да намерят свободен скутер на картата и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. Районите, където паркирането на скутер не е позволено са маркирани в червено.