Lime ще пусне в София и ел. велосипеди

Lime ще пусне в София и ел. велосипеди

Бизнесът със споделените електрически тротинетки пострада заради намаления брой туристи като следствие от пандемията, но през последните седмици превозните средства започнаха да се връщат по софийските улици. Някои от фирмите дори планират разширяване в други български градове. Става дума за Lime, която започна да предлага своята услуга и в Пловдив, но скоро след старта се наложи да я прекрати заради нареждане на общината.

Междувременно компанията възнамерява да разшири предлаганите методи за транспорт. Това става ясно от интервю за "Дневник" на Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България и Гърция. Той посочва, че следващата стъпка в столицата е пускането на електрически велосипеди, което ще е следствие от скорошното придобиване на компанията Jump, която предоставя такава услуга. Според него велосипедите улавят друг сегмент от пазара, а и хората имат повече доверие в този начин на придвижване.

Анчев казва, че пазарът се е свил заради пандемията, но голяма част от софиянци още не са пробвали тротинетките, така че компанията ще обърне поглед към кварталите. Целта е превозните средства да се ползват повече като довеждащ транспорт до метро или автобус. Според него тротинетките се карат главно от мъже и то повече по улици с велоалеи, където настилката е по-добра, а и за по-кратко време може да се измине по-голямо разстояние.

Повече за употребата на Lime, Hobo и Brum в София можете да прочетете в интервюто на "Дневник".