Пети футболен турнир на СОК "Славия" - този път за Купата на VIVATEL

Пети футболен турнир на СОК
На 5 октомври 2006 г. се състоя официалното откриване на петия пореден турнир по футбол за любители, организиран от Спортен оздравителен комплекс "Славия". След тегленето на жребий бяха определени редът и последователността на футболните срещи, както и противниковите отбори в отделните групи. Турнирът се провежда два пъти в годината - през пролетта и есента. Основният спонсор на сезон Есен 2006 е най-младият мобилен оператор VIVATEL. Допълнителни спонсори на турнира са Бутилираща компания "Горна баня", спортни магазини Diadora, Puma и МЕЙК 98 ЕООД.
Заявените отбори за този сезон са 28, като всеки тим се състои от между 8 и 10 играчи. Турнирът протича по правилата на Шампионската лига, а участниците са обособени в 7 групи по 4 отбора. В турнира ще се включат и отборите на бившия играч от ЦСКА и "Марек" Емил Кременлиев и бившия национал Любо Пенев. Сред капитаните на отбори този сезон са Чавдар Атанасов, Наско Киров и бившият футболист от "Левски" Владо Йонков. Шампионската купа на сезон Пролет 2006 грабна отборът на Емо Кременлиев.
Основният награден фонд ще бъде осигурен от VIVATEL. Награди ще се връчат също и за голмайстор и за най-добър вратар. Допълнителни продуктови и парични награди ще се присъждат и на спечелилите второ и трето място. Футболните срещи се провеждат всяка събота и неделя. Финалният двубой ще се играе на 18 ноември 2006 г. Организаторите на инициативата особено държат на правилата и честната игра като фундамент за плавното протичане на футболните срещи и личното удоволствие от участието в турнира.
Идеята за провеждането на футболен турнир за любители възниква в края на 2003 г., като неин основен инициатор е СОК "Славия" в лицето на главния организатор Ивайло Тасев, отговарящ за спортните и футболните мероприятия в комплекса. Първите четири турнира се играят за купата на СОК "Славия". Постепенно инициативата привлича големи футболни звезди от близкото минало, които редовно може да бъдат срещнати по терените на комплекса. Всеки капитан има право да заяви свой отбор непосредствено преди провеждането на всеки турнир.