Смартфонът на Red е голям и скъп

Смартфонът на Red е голям и скъп

В началото на юли компанията Red представи смартфон със своята марка и това ни изненада силно, защото тя е известна със своите видеокамери за професионална употреба. Тогава стана ясно, че устройството се казва Hydrogen One, работи с Android, има 5,7” дисплей с висока резолюция и възможност за показване на холографско съдържание и ще поддържа разширяване на функционалността чрез допълнителни модули. Смартфонът би трябвало да може да се свърже и с камерите на Red, за да послужи като монитор или за управление на техния интерфейс. Всичко това има подобаващо висока цена, която започва от 1195 долара за версията с алуминиев корпус и достига 1595 долара за варианта, изработен от титаниева сплав. Месец по-късно за пръв път виждаме прототип на смартфона, но все още нямаме представа как ще работи холографският дисплей и какви са точните технически характеристики на телефона.

В публикуваното от популярния влогър Маркес Браунли видео виждаме три различни прототипа на телефона – един показва как ще изглежда финалният дизайн, втори има цензуриран работещ дисплей, а трети демонстрира как ще изглежда един от модулите с допълнителен обектив и собствен сензор. Въпреки видеото, около телефона все още има много неизвестни, но се надяваме това да се промени след малко повече от месец, когато компанията би трябвало да има нови работещи прототипи. Все пак разбираме, че Hydrogen One има сериозни размери, което се дължи и на набраздените странични повърхности, в които се намират бутони за контрол на звука, сензор за отпечатъци и бутон за активиране на камерата.

Корпусът е изработен от алуминий и кевлар, върху предната страна има двойка говорители, а основната камера е двойна. Телефонът е снабден и с жак за слушалки, но във финалната версия позицията му ще бъде променена и той ще се озове върху горната страна. От описанието на дисплея разбираме, че той наистина е необикновен, като може да показва не само заснето четириизмерно съдържание, но и двуизмерно, което е било конвертирано по специален начин. Изображението е със силен 3D ефект, но засега все още не е перфектно. Всичко това звучи интересно, но засега Hydrogen One остава нишов продукт, който ще допадне главно на общността от потребители на продуктите на Red.