Тротинетки на Lime в София ще са достъпни и през зимата

Тротинетки на Lime в София ще са достъпни и през зимата

От няколко месеца в София са достъпни различни услуги за споделено използване на електрически тротинетки. Очакванията бяха, че с идването на зимата този тип услуга ще бъде преустановена, но от Lime съобщават, че техните тротинетки остават на разположение. Все пак компанията предупреждава, че при затруднени метеорологични условия достъпът до тротинетките може да бъде ограничен за определени периоди от време, което ще бъде отразено в приложението.

Lime са подготвили и списък с препоръки за безопасност, които трябва да се вземат под внимание при каране на тротинетки в зимни условия. На първо място е необходимостта от повишено внимание, когато повърхността на пътя е мокра или хлъзгава, тъй като дъждът, снегът и мокрите листа могат да намалят сцеплението.

Препоръчва се карането с ниска скорост и избягване на резки маневри и завои. Тъй като през зимния сезон се стъмва по-рано, носете ярки, светлоотразителни елементи върху връхните си дрехи. Освен това е добре да се облечете адекватно, за да се справите с ниските температури, а и да носите каска. Lime препоръчва също винаги да проверявате състоянието на тротинетката си, в това число работата на спирачките, преди да започнете да карате.

Оферти на деня