Знаковите телефони на 2013 година

Знаковите телефони на 2013 година

iPhone 5C беше първият опит на Apple да предложи по-евтин смартфон, но сега на него до голяма степен се гледа като на провал. Устройството предложи хардуер почти като този в iPhone 5, но имаше поликарбонатен корпус в 5 цвята и сравнително висока цена спрямо iPhone 5S.

BlackBerry Z10 постави началото на нова ера в RIM, като заложи на базираната на QNX платформа BlackBerry 10. Тя добави възможност за управление чрез мулитъч жестове, осигури достъп до много от познатите приложения за комуникация на компанията и позволи изтеглянето на приложения от магазина BlackBerry World.

 

Sony Xperia Z се оказа първото устройство с минималистичния дизайнерски език OmniBalance, който го открои от останалите смартфони на пазара. Моделът предложи водоустойчив корпус от стъкло и стъклени влакна и осигури 5” full HD дисплей, чипсет Snapdragon S4 Pro, 13МР основна камера и батерия с капацитет 2330 mAh.

HTC One ни впечатли със своята конструкция от масивен алуминий, 4.7” full HD дисплей с висока пикселна гъстота, мощни стерео говорители, оптимизирана версия на интерфейса Sense, вграден в бутона за включване инфрачервен порт и камера с оптична стабилизация и специален 4МР сензор с големи размери на пикселите.

Nokia Lumia 1020 заложи на Windows Phone 8 и предложи една от най-авангардните камери в смартфон. Тя комбинира 41МР сензор с оптична стабилизация с технологията PureView за получаване на кадри с много детайли, малки размери и повишена светлочувствителност.

Motorola Moto X беше сред първите продукти на компанията след придобиването й от Google. Устройството осигури чипсет Snapdragon S4 Pro, 4.7” 720р дисплей, поликарбонатен корпус с опция за персонализиране на цветовете, система за гласово разпознаване и познатата функция Active Display.

Samsung Galaxy S4 zoom показа, че смартфон и цифров фотоапарат могат да съжителстват в едно устройство. Джаджата осигури 16МР сензор с 10х оптично приближение, стабилизация и ксенонова светкавица, но размерите ѝ не бяха от най-малките.

С Ascend P6 Huawei даде заявка, че гледа към върха на класацията за продажби на смартфони, а през същата година задмина LG по пазарен дял. Устройството с дебелина едва 6.16 мм предложи 4.7" 720р дисплей, четириядрен процесор, 8МР основна камера и батерия с капацитет 2000 mAh.

Xiaomi Redmi постави началото на популярната бюджетна серия на компанията. За около 130 долара устройството предложи четириядрен процесор MediaTek, 4.7” 720p дисплей с Gorilla Glass 2, 1GB RAM, 4GB памет и 8МР основна камера. Моделът беше за китайския пазар, но показа, че Xiaomi се готви да стане фактор на пазара на смартфони.

LG G2 ни спечели с дизайн и намалени странични рамки около дисплея с диагонал 5.2”. Устройството изненада с поставянето на бутоните за контрол на звука и за включване върху задния панел, което се превърна в запазена марка за компанията. Сред характеристиките са чипсет Snapdragon 800, 2GB RAM и 13МР камера с оптична стабилизация.

Оферти на деня