Страдащите от трипофобия все по-трудно могат да си намерят телефон

Страдащите от трипофобия все по-трудно могат да си намерят телефон

Думата трипофобия вероятно не ви говори нищо освен ако не сте един от хилядите страдащи от тази мистериозна фобия, за която има много теории. Името, което се появява в онлайн форум едва през 2005 година, идва от гръцки и буквално означава страх от дупки. И то не какви да е дупки, а такива които са струпани на едно място. Фобията може да бъде предизвикана още и от неправилни шарки, повтарящи се модели, издатини и т.н.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Ако докато гледате пчелна пита, снимка на очите на насекомо или пък стрък лотус със семена изпитвате необяснимо отвращение и дискомфорт, то сигурно сте един от многото жители на планетата, които страдат от трипофобия. Защо пиша всичко това? Мисля, че е очевидно - засилващата се тенденция за добавяне на все повече камери с смартфоните едва ли помага на хората с тази фобия да си изберат телефон.

Миналата година Huawei пусна Mate 20 Pro, който предложи тройна основна камера в квадратна зона, a разположението на сензорите и светкавицата вероятно успя да задейства трипофобията у мнозина. Тази година обаче броят на смартфоните с подобни камери се увеличи сериозно. В началото й видяхме Nokia 9 PureView, чиято камера вероятно е докарала кошмари у страдащите от фобията, а преди дни Motorola представи One Zoom, чиято четворна основна камера също е с групирани сензори.

Вчера Apple представи и новите модели iPhone 11 Pro, чиято тройна основна камера също лесно може да предизвика страхове у хората с трипофобия, а освен това доведе до появата на поредица от шеговити изображения, показващи iPhone, чийто гръб е изцяло покрит с отвори за камери. На 19 септември тенденцията ше продължи и Mate 30 Pro. Да не забравяме, че скоро ще видим и Pixel 4, който също ще е с подобен дизайн на основната камера, но за разлика от новите модели iPhone сензорите ще са сравнително дискретно прикрити.

 • Поредната платена статия с подпис - платено от ХуЯмиразВей!:)))) Не се излагайте да си продавате задниците на жълтите паци, ей! Европейци и българи сте, докажете го. С голям кеф бих станал "Европеец и българин" по твоите стандарти, но не се сещам някоя родна компания да произвежда смартфони. Така като гледам този пост, мога да се обзаложа, като един голям любител на птиците, каква е позицията ти и за 5G :D
  mishobehar
 • Поредната платена статия с подпис - платено от ХуЯмиразВей!:)))) Не се излагайте да си продавате задниците на жълтите паци, ей! Европейци и българи сте, докажете го. кво толкова си ги намразил тия, кой знае къде ти бъркат.. Ходи някъде другаде да бълваш расистки глупости. Ти като си толкова голям европеец и българин, как точно го доказваш? Като си купуваш само продукти на Apple ли?
  maxito2
 • Извинете ... телефонът е с най-бързия процесор и видеоускорител, а веждата побира най-добрата система за лицево разпознаване.
  Да, гроздето е кисело, но поне не се излагайте с тази детинска логика ;)
  Щом ги ползваш добре, лошото е че 90% от купувачите на телефони не играят тежки игри и не забелязват процесора/ускорителя - справка - дори децата у дома цъкат игри дето вървят на общо взето всичко произведено през 2018-та. Това което продава най-добре са камери, батерия и разбира се стабилност + ъпдейти. Първото и второто бяха сила на Епъл / бяха / а за третото разликите вече са изненадващо малки / все пак Епъл все още държат първото място/. Преди 2 месеца продадох намокрен Xiaomi за части който продължаваше да получава ъпдейти до последно - модел от Февруари 2016 - три и половина години поддръжка не са малко за телефон с цена наполовина на базов Айфон.
  iavorski
 • Поредната платена статия с подпис - платено от ХуЯмиразВей!:)))) Не се излагайте да си продавате задниците на жълтите паци, ей! Европейци и българи сте, докажете го.
  strikercho
 • Това е така, въпросът е, че вече не е достатъчно за да са за пленени хората, на повечето им стигат и по-слаби, за фейс и ютюб, колкото и тежки да са приложенията, за някоя игричка... просто вече стават и другите. Без да лагват и изнервят, както беше преди време.
  tzincbg
 • -
  npet
 • Дизайнът на Уауей от 2018 с квадратната група ми се струва най-малко заплашителният. Защо ли се отказаха от него?
  A4i
 • Извинете телефон с две камери и резолюция на дисплея от 828x1792px огромна вежда, края на 2019 г за 1600 лв минимум... незнам кой на кого трябва да плаща...
  Geonov
 • По скоро от джендарофобия страдате
  Gilespi
 • Аз имам от паяци... :D И това с камерите ми напомня на очите на паяк. :D
  Ванката
 • Ако Huawei ни беше платила за тази статия, нямаше да споменем за Mate 20 Pro. Защо е цялата тази агресия? Наистина има такова заболяване както има фобия от паяци, птици и летене със самолет!
  mishobehar
 • Поредната тъпа статия целяща да предизвика негативизъм в продъктите на Apple. Няма по явен начин да разберем,че Huawei ви плаща!!!! Поприкриите се малко поне де! Ставате смешни чак!
  amato