Блиц интервю: Лора Ханджиева

Блиц интервю: Лора Ханджиева

С Лора Ханджиева се познаваме, откакто преди десетина години стана представител за България на чешката компания TCCM, която разпространява технологичните продукти на различни популярни марки. Почти 6 години на нея дължахме предлагането в България на телефоните на HTC, a освен това ни забавляваше с устройствата на Beats и Bang & Olufsen и телефоните на Coolpad и Meizu. В момента освен с разпространението на моделите на CAT се занимава и с вноса на продуктите на Honor, които скоростно увеличават пазарния си дял в България.

 

Какъв беше първият ви мобилен телефон?

Първият ми мобилен телефон беше Philips Savvy. В самото начало имах навика често да сменям мобилните си телефони и набързо минах през Philips Savvy, Siemens C35 и, разбира се, Nokia 3310. През годините съм сменила много марки и модели, като най-запомнящата се промяна дойде, когато Apple влязоха на пазара на мобилни устройства. Първият iPhone беше истинска революция в бранша.

Помните ли колко плащахте за мобилни услуги в началото?

Не, но си спомням, че една SIM карта струваше 180 лв.

Имате ли любим модел телефон?

Това винаги е телефонът, който ползвам в момента – сега това е Honor View20.

Бихте ли останали седмица без телефон?

Да, с удоволствие! Съзнавам, че ще бъде изпитание, но и пълноценна почивка същевременно. Смартфонът е уникално устройство и е трудно да ограничиш времето, което му посвещаваш. Вече има компании, които предлагат организирани пътешествия, по време на които е забранено да използваш смартфон, за да може да се насладиш истински на преживяването и да „присъстваш“ в момента. Аз съм доста пристрастена към моя телефон и ще ми се отрази добре една кратка почивка от него.

Кой ретро телефон трябва да получи нова версия?

За мен технологиите са бъдещето и не съм сигурна доколко може да се черпи вдъхновение от миналото. Честно казано, нямам носталгия към определен стар модел, а по-скоро към времето, когато за нов флагман се чакаше с месеци и тръпката при представянето му беше огромна. Днес технологиите се развиват толкова динамично, че иновации се представят едва ли не всеки ден.

Три мобилни приложения, без които не можете?

Всички видове месинджъри, Google Maps и Shazam.

Кога попаднахте на Mobile Bulgaria за първи път?

Mobile Bulgaria e неразделна част от ежедневието и работата ми вече 10 години.

Какво ще ни пожелаете по случай 15-ия ни рожден ден?

Пожелавам ви да сте все така „на гребена на технологичната вълна“ и да успявате да следвате бързия ритъм на развитието на мобилните технологии. Да сте все така интересни, обективни и с отношение към детайла. Честити 15 години!

Тази публикация е част от кампанията 15х15, с която отбелязваме 15-ия рожден ден на Mobile Bulgaria. Инициативата ще продължи 15 седмици, като всяка седмица подаряваме телефон. Включи се тук.

Оферти на деня