Lime вече набира желаещи да зареждат скутерите ѝ в София

Lime вече набира желаещи да зареждат скутерите ѝ в София

Вече стана ясно, че няколко компании за отдаване на електрически скутери (тротинетки) желаят да започнат работа в София и това ще стане още тази есен. Според предварителната информация ставаше дума за 4 услуги - две български и две чуждестранни, а това на свой ред накара общината да подготви регламент за ползването и паркирането на електрическите превозни средства.

Бяха определени и 157 места за паркиране в синя и зелена зона, които ще служат още за велосипеди и мотопеди. Междувременно ДА „Безопасност на движението по пътищата“ започна серия от обсъждания за определяне на важни неща като максималната скорост на движение на скутерите, къде могат да се карат и какво възрастово ограничение ще имат.

Една от чуждестранните компании, които ще предложат скутери в София, явно е Lime. През последните дни тя активизира своите реклами във Facebook, които на български приканват потребители да се включат в програмата ѝ Juicer. Тя позволява на потребителите да изкарат допълнително пари, като събират и зареждат скутерите на Lime в свободното си време.

Мобилното приложение на Lime вече показва и зоната в София, в която ще са налични нейните скутери. Както може да се види, става дума за централната градска част, където ще са налични и обособените от общината зони за паркиране. Предстои да разберем какви ще са цените на услугата и кога ще стартира. За сравнение цената на Lime в Гърция е 1 евро за отключване и 16 цента на минута, а в Румъния е 3 леи (1.25 лв.) за отключване и 0.6 леи (25 ст.) на минута.


Втора употреба с гаранция