Започва ъпдейтът на Huawei P20 Pro и Mate 10 до EMUI 10 в Европа

Започва ъпдейтът на Huawei P20 Pro и Mate 10 до EMUI 10 в Европа

След като наскоро започна процесът по обновление на P30 и P30 Pro до базирания на Android 10 графичен интерфейс EMUI 10.1, сега Huawei стартира ъпдейта на P20 Pro и Mate 10 в Европа и Азия до EMUI 10. Вторият от двата модема вече е на около две години и половина, а P20 Pro беше анонсиран преди малко повече от две години.

Софтуерът за P20 Pro е с версия EMUI 10.0.0.161, а този за Mate 10 идва като EMUI 10.0.0.158, като са с размери от съответно 4.59GB и 4.39GB. Процесът е поетапен и може да изминат няколко седмици, докато актуализацията стигне и до вашето устройство. Очакваме с обновлението те да получат голяма част от новостите, които се появиха с EMUI 10.

Източник: XDA Developers

 • Npet, кви икони, кви тапети. Не се излагай. Ъпдейтът е до андроид 10. Тва, че не дава нищо кой знае какво е друга тема. Едва ли ще ъпдейтна предвид потенциалната загуба на запис на разговори и особено ако има липса на жестова навигация с външен launcher. Телефонът си работи перфектно, чак не ми се сменя. Не знам ква е тая мания по ъпдейти... 100 години поддръжка.
  Вито
 • Поддържат се до две години, а 10 не е свързан със смяната на иконите и тапетите, защото те може да се сменят по принцип чрез приложението ,,Теми" :)
  Боби13
 • -
  npet
 • Е и? Все едно новина - "Започва ъпдейта на Лумиа 1020 и 930"...Какво значение има, след като мобилното поделение на тая шпионско-крадлива фирмичка е фитка от миналата година, а бизнеса с комуникационно оборудване е под въпрос? Поне пишете статии за нещо актуално и предстоящо, тия са ясни. Актуалното е, че няма начин да се изкажеш неподготвен, както винаги, след това се покриваш, защото си страхливец и не може да отговориш на два елементарни въпроси : 1. Какъв телефон имаш и 2. Няма в използваната от теб техника, каквато и да е, нещо което е произведено в Китай ? За зомбиран като теб против всичко китайско е нормално да се криеш като мишок !
  Боби13
 • Страшно разочарование се оказа huawei. Имам p20 и е страхотен апарат. 2г направи и е напълно актуален и използваем. Но тези ъпдейти са пълна излагация. Дори месечни не поучава. Август излиза андроид 11, юни евентуално получаваме андроид 10...
  PanasonicMobile
 • Е и? Все едно новина - "Започва ъпдейта на Лумиа 1020 и 930"...Какво значение има, след като мобилното поделение на тая шпионско-крадлива фирмичка е фитка от миналата година, а бизнеса с комуникационно оборудване е под въпрос? Поне пишете статии за нещо актуално и предстоящо, тия са ясни. Е и? Някой кара ли те да четеш и да пишеш глупави коментари? Някои хора ги интересува подобна новина..
  timoj
 • Е и? Все едно новина - "Започва ъпдейта на Лумиа 1020 и 930"...Какво значение има, след като мобилното поделение на тая шпионско-крадлива фирмичка е фитка от миналата година, а бизнеса с комуникационно оборудване е под въпрос? Поне пишете статии за нещо актуално и предстоящо, тия са ясни.
  strikercho