Motorola отбелязва десетото поколение на серията Moto G

Motorola отбелязва десетото поколение на серията Moto G

Серията телефони Moto G започва своя живот през 2013 година и бързо успява да се превърне в най-успешната линия на Motorola. През годините в нея се появиха достъпни устройства, които предложиха на потребителите достъп до функции, които обикновено са част от по-скъпи модели.

Тази година излезе десетото поколение на успешната серия, което е добър повод за Motorola да ни припомни как е стигнала до него с основните отличителни черти на излезлите Moto G телефони.

Moto G - През 2013 г. на бял свят се появява първото устройство в серията. Моделът предлага в средния ценови клас четириядрен процесор и 1GB RAM.

Moto G2 излиза през 2014 излиза, като въвежда стерео звук и по-голям 5" дисплей. Моделът поддържа персонализиране чрез смяна на задния панел.

Moto G3 е следващия представител на серията, който се появява през 2015. Той е водоустойчив и разполага с камера като тази в Nexus 6, а освен това включва до 2GB RAM и поддържа бързо зареждане TurboPower.

Moto G4 - С това издание серията се разделя на различни модели, които са насочени към различни потребителски нужди. С Moto G4 Plus се появяват премиум функции като сензор за пръстови отпечатъци, PDAF и лазерен автофокус.

Moto G5 излиза през 2017 и въвежда метален корпус за премиум усещане, а по-късно с Moto G5S Plus е добавена двойна основна камера с бърз автофокус и познатите ефекти като симулация на боке и акцентиране върху определен цвят.

Moto G6 идва година по-късно и предлага 3D стъклен гръб. Серията въвежда Max Vision дисплей за ново зрително изживяване и 4000 mAh батерия - най-голямата в Мoto G до моментa.

Moto G7 дебютира с цели 4 модела - базов, Play, Plus и Power. Сред нововъведенията са дисплей с капковидно изрязване, основна камера с OIS в G7 Plus и за първи път - TurboPower зареждане при 27W.

Moto G8 се появява през 2019 година в 5 различни модела, а сред новостите са 48 MP основна камера с quad pixel технология, стерео говорители за качествен звук и 5000 mAh батерия в някои от вариантите.

Moto G9 отново включва модели с различни характеристики. В зависимост от версията са налични батерия с капацитет 6000 mAh и 64 MP основна камера. Добавен е и голям дисплей за още по-добро зрително изживяване. Моделът G 5G е първи със Snapdragon 750G и въвежда поддръжка на 5G.

Moto G100 беше представен преди дни и също заема специална позиция в портфолиото на компанията. Това е първото устройство в серията, което предлага флагманска производителност с чипсет от серията Snapdragon 800 и отново поддържа 5G. Освен това работи и с новата платформа Ready For.

Препоръчани оферти